Partaj reluat după scandalul cu mită în flori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Denunţătoarea Georgetei Buliga vrea revizuirea dosarului pentru care judecătoarea a luat şpagă. Dosarul de la care a pornit ancheta în cazul magistratului Georgeta Buliga, condamnată la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru luare de mită şi trafic de influenţă, a ajuns din nou în instanţă.

Femeia care a pierdut procesul de partaj pentru că fostul ei soţ ar fi mituit-o pe fosta preşedintă a Curţii de Apel Iaşi a cerut revizuirea cauzei şi schimbarea hotărârii. Valentina Ionescu nu este mulţumită de faptul că Liviu Popescu a primit un apartament, un BMW şi mare parte din bunurile obţinute în timpul căsătoriei, deşi iniţial Tribunalul şi Judecătoria Iaşi i-au dat ei dreptate.


Contestă legalitatea hotărârii


Femeia susţine în plângerea adresată instanţei că decizia dată de completul de la Curtea de Apel, din care a făcut parte şi Buliga, nu este legală şi că ea trebuia să primească 90% din bunuri. „Legalitatea hotărârii pronunţate de Curtea de Apel Iaşi, în dosarul de partaj, este zdruncinată de hotărârea de condamnare dispusă. Doamna judecător şi-a respectat promisiunea pe care i-a făcut-o mituitorului, aceea de a modifica în favoarea lui sentinţa din procesul de împărţire a bunurilor“, a precizat Valentina Ionescu, în plângere.


Completul s-a abţinut


La primul termen al procesului, în decembrie 2011, doi membri ai completului s-au abţinut pentru că au judecat recursul dosarului de partaj, iar unul pentru că este prieten cu Buliga. Curtea de Apel a amânat dosarul pentru luna martie deoarece Valentina Ionescu a solicitat şi strămutarea dosarului de revizuire. Curtea Supremă va decide pe 29 februarie dacă va muta dosarul la o altă instanţă din Moldova. Judecătoarea Georgeta Buliga a fost acuzată că a primit 8.000 de euro mită de la Liviu Popescu pentru a-i da o hotărâre favorabilă în dosarul de partaj cu fosta soţie.


Astfel, după ce la Judecătoria şi Tribunalul Iaşi au decis ca Valentina Ionescu să primească 90% din bunuri, la Curtea de Apel hotărârea a fost schimbată. Completul de recurs, din care făcea parte şi Georgeta Buliga, au stabilit că ieşeanul primise o donaţie de la mama lui cu care cei doi soţi şi-ar fi luat apartamentul din Iaşi.


Donaţie anulată


Instanţa a scos din discuţie, pe lângă casă, şi un BMW pe care Liviu Popescu l-ar fi obţinut înainte de căsătorie, iar restul bunurilor au fost împărţite între soţi.
Valentina Ionescu trebuie să-i plătească 40.598 de lei fostului soţ şi 7.766 de lei cheltuieli de judecată. După decizie, femeia a denunţat-o pe Buliga la DNA Bucureşti. Liviu Popescu a recunoscut că i-a dat mită judecătoarei şi a fost condamnat la un an şi 6 luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. În noiembrie 2011, Judecătoria Iaşi a decis să anuleze contractul de donaţie prin care mama sa i-ar fi dat bani pentru cumpărarea apartamentului.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite