Judecătoarea din Iaşi care a primit mita în flori a fost lăsată şi fără pensie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgeta Buliga a fost arestată în noiembrie 2010. Foto: Ziarul de Iasi
Georgeta Buliga a fost arestată în noiembrie 2010. Foto: Ziarul de Iasi

Georgeta Buliga, magistratul care a luat mită de la un ieşean într-un buchet de flori pentru a da o hotărâre favorabilă, nu mai primeşte pensie.

Preşedintele Traian Băsescu n-a semnat încă decretul de eliberare din funcţie prin pensionare a judecătoarei, deşi cererea a fost făcută în urmă cu un an.
Potrivit procurorilor anticorupţie, în perioada februarie-martie 2010, Buliga, fostul preşedinte al Curţii de Apel Iaşi, a cerut şi a primit de la ieşeanul Liviu Popescu 4.000 de euro pentru a-i da acestuia o hotărâre favorabilă într-un dosar.

Citiţi şi:

Sentinţă fără precedent la Iaşi. Judecătoarea care a primit mita în flori va sta 4 ani şi 6 luni după gratii

Judecătoarea arestată pentru luare de mită a fost suspendată de CSM

Magistratul ar fi susţinut că banii sunt pentru cele două colege de complet. La Curtea de Apel, Liviu Popescu a avut câştig de cauză, iar din completul de recurs a făcut parte şi Georgeta Buliga. Anchetatorii spun că judecătoarea i-ar mai fi cerut lui Popescu bani şi după pronunţare. Pe 26 noiembrie 2010, ieşeanul i-a dus 1.000 de euro, iar a doua zi 3.000 de euro. În timp ce primea ultima tranşă, judecătoarea a fost prinsă în flagrant şi, în noiembrie 2010, a fost arestată. Consiliulul Superior al Magistraturii (CSM) a suspendat-o din funcţie pe Buliga. Aceasta a solicitat din arest şi pensionarea. După ce cererea a trecut pe la CSM a fost trimisă preşedintelui României. Judecătoarea Georgeta Buliga ar trebui să primească o pensie de 11.724 de lei.


Condamnată la 4 ani şi 6 luni de închisoare


Georgeta Buliga a fost trimisă în judecată de DNA, iar săptămâna trecută Curtea Supremă a condamnat-o definitiv la 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru dare de mită şi trafic de influenţă. Liviu Popescu a recunoscut faptele şi a cerut să fie judecat în baza probelor administrate în faza de urmărire penală. Astfel, a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare de Curtea de Apel Bacău pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite