Judecătoare cercetată de DNA, dar promovată la Curtea de Apel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dosare Foto: Arhivă
Dosare Foto: Arhivă

Judecătoarea Adriana Stoinel, cercetată de DNA Iaşi pentru neglijenţă în serviciu, a fost avansată la Curtea de Apel Iaşi. Secţia pentru Judecători din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a decis, pe 27 septembrie, să o transfere pe magistratul Tribunalului Iaşi la instanţa superioară.

Adriana Stoinel se va muta la Curtea de Apel Iaşi începând cu 15 octombrie. Nu la fel de norocoase au fost alte trei colege ale judecătoarei. CSM a respins cererile de transfer la Curtea de Apel în cazul Alinei Prelipcean, judecătoare la Tribunalul Iaşi, Monicăi Cocor, judecătoarea în cadrul Judecătoriei Iaşi, şi Andei Ciocântă, preşedinta Judecătoriei Iaşi.

Adriana Stoinel este cercetată împreună cu alte cinci colege şi alte 30 de persoane într-un dosar de corupţie legat de afaceri dubioase cu terenuri.Dosarul este în lucru din anul 2010, şi avea în prim- plan o reţea coordonată de Emanuel Osoianu, care identifica terenuri situate în zonele rezidenţiale din municipiul Iaşi, aflate în proprietatea Consiliului Local, dar care nu erau ocupate sau intabulate.

Patru judecătoare din Iaşi au fost programate deja la audieri la DNA UPDATE

Ulterior, falsificau actele de provenienţă ale acestora (contracte de vânzare-cumpărare autentificate la fostul Notariat de Stat, certificate de moştenitor, hotărâri judecătoreşti) şi le cumpărau aparent legal.Apoi, terenurile ar fi fost vândute unor  cumpărători de bună-credinţă.

Membrii reţelei ar fi reuşit să pună mâna pe o parte dintre terenuri cu ajutorul judecătoarelor Adriana Stoinel, Carmen Dascălu, Maria Samoil, Mirela Anton, din cadrul Tribunalului Iaşi  şi al judecătoarei Claudia Mocanu, din cadrul Judecătoriei Iaşi. Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, Emanuel Osoianu ar fi reuşit să intabuleze terenurile cu ajutorul instanţelor de judecată, deşi nu ar fi avut actele tocmai în regulă.

Exclusiv Adevărul: Lista persoanelor convocate la DNA în megadosarul escrocheriilor imobiliare de la Iaşi FOTO

Iaşi: Inspectorul de la Cadastru este susţinut de colegi

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite