UPDATE Miliardarul Ionuţ Negoiţă este noul număr 1 la ACSMU Poli Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Negoiţă
Ionuţ Negoiţă

Una dintre condiţiile puse de Ionuţ Negoiţă pentru a prelua clubul din Copou a fost să devină preşedintele asociaţiei. Împreună cu fratele său, Robert, Ionuţ Negoiţă are o avere de 100 de milioane de euro cu care ocupă locul 50 în Topul Forbes 500 Miliardari.

Principala pondere a deciziilor în clubul ACSMU Poli Iaşi îi aparţine de marţi omului de afaceri Ionuţ Negoiţă. Staff-ul administrativ de la ACSMU Poli Iaşi va fi şi el modificat. Grigore Sichitiu va fi preşedinte executiv, în timp ce fostul fotbalist Mircea ursu va prelua funcţia de vicepreşedinte. „În comitetul executiv au mai fost cooptaţi domnii Petrescu şi Gavrilă, aceştia fiind aduşi de domnul Negoiţă", a indicat Grigore Sichitiu.

Prahovean de origine. Ionuţ Negoiţă a explicat de ce a ales Iaşiul.

„Am fost în discuţii la un moment dat cu Petrolul pentru că am crescut cu această echipă. Acum doi ani, când am fost căutat prima dată de cei de la Poli, am refuzat pentru că eram foarte aproape să investesc la Dinamo Bucureşti, lucru care nu s-a confirmat în cele din urmă. De atunci am căutat să investesc serios la o echipă de fotbal, timp în care am fost contactat şi de cei de la Rapid. În cele din urmă m-am decis că dacă voi investi la un club o voi face numai unde voi putea să am controlul", a declarat noul finanţator şi preşedinte la ACSMU Poli Iaşi.

Mai citiţi:

ACSMU Poli Iaşi are cinci ani să ajungă în cupele europene

Miliardarul Negoiţă vrea ca Poli să aducă investiţii la Iaşi

Cine este Ionuţ Negoiţă

Împreună cu fratele său, Robert, Ionuţ Negoiţă are o avere de 100 de milioane de euro, cu care se clasează pe locul 50 în topul Forbes 500 Miliardari ai României. Afacerile familiei includ imobiliare şi media, cel mai important fiind grupul Confort.

Aici sunt incluse patru hoteluri, respectiv Train, Rin Otopeni, Confort Otopeni şi Rin Grand Hotel, ultimul fiind cel mai mare hotel din Europa, având 1.500 de camere.

În ultimul an, cifra de afaceri la Rin Grand Hotel a scăzut cu 25% până la 9 milioane de euro. Din acest motiv, 250 de camere, însumând 2.000 de metri pătraţi, au fost transformate în spaţii pentru birouri.

Rămâneţi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla ultimele detalii despre preluarea Politehnicii Iaşi de către Ionuţ Negoiţă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite