Invitaţi de marcă la Opera Iaşi. Ce spectacole au pregătit artiştii pentru luna ianuarie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luna ianuarie se anunţă a fi una plină pentru ieşenii pasionaţi de spectacolele de operă. Îndrăgita piesă „Nunta lui Figaro“, de Wolfgang Amadeus Mozart, va putea fi urmărită vineri, pe 13 ianuarie, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Miercuri, pe 18 ianuarie, ieşenii sunt invitaţi la „Traviata“, un spectacol de Giuseppe Verdi, sub bagheta dirijorului Cristian Sandu. Invitatul special al acestui spectacol este Fulop Martin, de la Opera Naţională Română din Cluj-Napoca, în rolul lui Giorgio Germont.

Ieşeanul care a ridicat prima cortină la Operă

Juniorii urcă pe scenă


Pe data de 20 ianuarie, tot la Casa de Cultură a Studenţilor, Ansamblul de Balet al Operei Naţionale Române Iaşi va interpreta spectacolul „Bal“, regia şi coregrafia acestuia fiind semnate de Yvette Bozsik din Ungaria.


Juniorii Operei îi vor încânta pe ieşeni duminică, 22 ianuarie. De la ora 19.00, la sala Filarmonicii de Stat „Moldova“ va avea loc spectacolul „Musicaluri celebre“. Fragmentele vor fi interpretate de soliştii Orchestrei şi de Corul de Copii „Juniorii Operei“.


Marţi, pe 24 ianuarie, de la ora 18.30, la Sala Teatru la Cub, ieşenii vor putea urmări o coproducţie cu Teatrul Naţional „Vasile Alecsandri“, intitulată „Kabaret - Nostalgie în două părţi“. Regia şi coregrafia spectacolului de teatru-dans poartă semnătura lui Yvette Bozsik.


„Anotimpurile“, de Antonio Vivaldi, şi „Nunta însângerată“, după Federico Garcia Lorca, sunt cele două spectacole care vor fi prezentate ieşenilor vineri, pe 27 ianuarie. Acestea vor începe de la ora 18.30, la Casa de Cultură a Studenţilor, şi vor fi interpretate de soliştii Ansamblului de Balet al Operei Naţionale Române Iaşi şi de elevii Colegiului de Artă „Octav Băncilă“.

Din juriu la „Dansez pentru tine“, director la Opera Naţională Iaşi
Ultimul spectacol din această lună este programat pe 29 ianuarie şi va purta semnătura compozitorului Wolfgang Amadeus Mozart. „Don Giovanni“ se va juca la Casa de Cultură a Studenţilor de la ora 18.30, în regia directorului Operei ieşene, Beatrice Rancea.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite