Din juriu la „Dansez pentru tine“, director la Opera Naţională Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Regizorul Beatrice Rancea a fost învestită, marţi, în funcţia de director al Operei Naţionale din Iaşi, în prezenţa ministrului Culturii, Kelemen Hunor. Ţinta noului director este să redea strălucirea Operei din Iaşi, întrucât de la Bucureşti aceasta se vede „îngrozitor de prost".

Beatrice Rancea a declarat, într-o conferinţă de presă, că vrea să redea strălucirea de altădată a instituţiei ieşene. Pentru aceasta, ar fi nevoie de o infrastructură modernă şi de spectacole grandioase.

Opera din Iaşi are director bucureştean. Vezi aici cine va conduce instituţia de cultură

„Vreau să lucrăm în echipă şi să rezolvăm problemele grave cu care se confruntă Opera din Iaşi. Nu mai putem lucra şi cânta ca în anul 1800. Avem nevoie de o infrastructură modernă şi trebuie să realizăm spectacole de operă grandioase. Îmi doresc sincer să redau strălucirea Operei pentru că, de la Bucureşti, aceasta se vede îngrozitor de prost", a declarat Beatrice Rancea, conform Mediafax.

Beatrice Rancea a câştigat, în luna aprilie, concursul pentru postul de director al Operei Naţionale din Iaşi, organizat de Ministerul Culturii, iar marţi a fost învestită oficială în funcţie, în prezenţa ministrului Kelemen Hunor.

Născută în 1961, Beatrice Rancea este regizor şi coregraf. A realizat spectacole apreciate de critică şi public, pentru mai multe instituţii, printre care Opera Naţională Bucureşti şi Teatrul Naţional Bucureşti. Rancea a câştigat, în 1993, premiul UNITER de debut pentru spectacolul "Requiem". Totodată, ea face parte din juriul emisiunii "Dansez pentru tine" difuzată la Pro TV

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite