Interlopul fără frontiere, prins la Iaşi. Află cum l-au descoperit poliţiştii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Denis Şuşnea, un infractor care a băgat Germania în sperieţi, se află acum la Iaşi, în spatele gratiilor
Denis Şuşnea, un infractor care a băgat Germania în sperieţi, se află acum la Iaşi, în spatele gratiilor

Ieşeanul Denis Şuşnea, în vârstă de 37 de ani, a reuşit, prin infracţiunile pe care le-a comis în mai multe ţări din Europa, să bifeze un număr impresionant dintre articolele Codului penal.

Trafic de persoane, evadare, jaf armat şi tentativă de omor sunt doar câteva dintre faptele pe care ieşeanul Denis Şuşnea (fost Popovici) şi-a clădit palmaresul interlop într-o perioadă de numai câţiva ani. Ca o consecinţă firească a acţiunilor în afara legii, Şuşnea este, la 37 de ani, campion al Iaşiului la numărul de mandate europene emise pe numele lui, fiind „revendicat" de trei ori de autorităţile germane şi o dată de către cele franceze. De altfel, pentru a i se pierde urma, infractorul şi-a schimbat numele, din Şuşnea în Popovici. Recent, el a revenit la numele iniţial.

Denis Şuşnea (fost Popovici) a ajuns din nou pe mâna anchetatorilor ieşeni marţi, fiind suspectat de înşelăciune şi punerea în circulaţie de valori falsificate. Mai precis, de valută falsă. Bărbatul, un interlop descurcăreţ care a colaborat de-a lungul timpului cu mai multe clanuri celebre din Iaşi, a fost ridicat acum două zile din faţa unui supermarket din cartierul Păcurari. Reţinerile nu mai sunt însă o surpriză pentru Şuşnea. Poliţiştii spun că, de data aceasta, ieşeanul ar fi cumpărat 70 de litri de vin cu 100 de euro falşi, faptă care s-ar fi întâmplat pe 11 mai.

Ioan Clămparu, cel mai căutat interlop român, invitat de seamă la nunta Cordunenilor 

„Ca urmare a acestei împrejurări, a cauzat un prejudiciu de 550 de lei. Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi a propus arestarea preventivă a inculpatului Şuşnea (fost Popovici) Denis Gabriel pentru punerea în circulaţie de valori falsificate şi înşelăciune", a precizat Andreea Nica, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi.

Şuşnea a fost dus la Judecătoria Iaşi ieri după-amiază şi a primit un nou mandat de arestare pentru 29 de zile. „M-au învinuit pentru ceva ce n-am făcut, mă iau cu bancnote false. Mi-au făcut un flagrant cu droguri, nu ştiu ce prostii, şi acum m-au învinuit cu altceva. Spun că am bancnote false şi eu nu am avut niciodată. Nu ştiu nici eu despre ce vorba", a spus interlopul, înainte de a intra în sala de judecată.

A evadat din arest

Denis Şuşnea a mai fost arestat în 2006, împreună cu mai mulţi membri ai clanului ieşean Gologan, pentru trafic de persoane. Potrivit anchetatorilor, gruparea din care făcea parte şi tânărul ar fi racolat zeci de tinere din mai multe judeţe ale României şi le-ar fi obligat să se prostitueze în Franţa. Anchetatorii susţin că, în perioada 2003-2006, traficanţii ar fi obţinut de pe urma fetelor 250.000 de euro.

Interlopii îşi încordează muşchii pe Facebook 

După o lună de arest la Iaşi, Şuşnea, care cântărea 117 kilograme, intrase în refuz de hrană. În celulă l-a cunoscut şi pe Gabriel Teodorescu, arestat preventiv pentru furt. Împreună cu acesta a evadat din arestul Poliţiei Iaşi, în noiembrie 2006, după ce au tăiat gratiile cu un bomfaier, pe care l-au obţinut de la un complice. „Cura de slăbire" l-a ajutat pe Şuşnea să iasă printre gratiile tăiate. Interlopul a fost prins după numai trei zile.

Un an mai târziu, în 2007, Denis Şuşnea, aflat încă după gratii, a fost trimis în judecată pentru evadare, trafic de persoane şi trafic de minori. Pentru ultimele infracţiuni au fost puşi sub acuzare, la comun, şi membrii clanului Gologan, cunoscuţi pe plan local. Concubina lui Şuşnea, cu care a făcut mai mulţi copii, a fost trimisă şi ea în judecată pentru favorizarea infractorului.

Interlopii au fost condamnaţi de abia anul acesta în primă instanţă, după cinci ani şi jumătate de judecată. Denis Şuşnea a primit 5 ani şi 6 luni de închisoare, iar ceilalţi membri ai reţelei - pedepse cuprinse între 3 şi 10 ani. Alţi trei ieşeni, printre care şi concubina lui Şuşnea, au fost condamnaţi la pedepse cuprinse între un an şi şase luni şi doi ani de închisoare pentru că l-au ajutat să evadeze. Sentinţele nu sunt definitive.

"M-au învinuit pentru ceva ce n-am făcut, mă iau cu bancnote false. Mi-au făcut un flagrant cu droguri, nu ştiu ce prostii."
Denis Şuşnea infractor

Oficii poştale prădate în Germania

În timp ce dosarul se judeca la Iaşi, pe numele ieşeanului au fost emise patru mandate europene de arestare. Acesta a fost cerut de autorităţile franceze, care l-au acuzat de trafic de persoane, dar a primit şi trei mandate europene din partea autorităţilor germane, pentru jaf armat şi tentativă de omor. În anul 2000, împreună cu alţi români, acesta ar fi înjunghiat un poştaş în Germania şi i-ar fi sustras 45.000 de mărci.

Poveştile infractorilor care au fentat puşcăria. Vezi aici care sunt cei mai căutaţi moldoveni 

În acelaşi an, Şuşnea ar fi spart 10 locuinţe în Berlin şi ar fi jefuit un oficiu poştal, dintr-o altă localitate, din care ar fi luat 220.000 de mărci. Un alt mandat european de arestare pe numele ieşeanului, emis de autorităţile din Germania, ar fi venit pentru că Şuşnea ar fi intrat într-un oficiu poştal cu un pistol şi ar fi plecat cu 53.000 de mărci. Francezii şi germanii vor trebui să stea însă la rând pentru Şuşnea, deoarece nu poate fi extrădat până nu se finalizează dosarul de trafic de persoane în care este judecat la Iaşi.

Pe de altă parte, operaţiunile de extrădare au funcţionat foarte bine în sens invers în tinereţea infracţională a lui Denis Popovici. Potrivit unor date din 1998, statul german l-a predat pe interlop înapoi ţării natale, iar în 2000 a fost extrădat din Slovacia.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite