Ioan Clămparu, cel mai căutat interlop român, invitat de seamă la nunta Cordunenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Acesta este printre puţinele fotografii ale lui Ion Clamparu pe care Poliţia Română le deţine
Acesta este printre puţinele fotografii ale lui Ion Clamparu pe care Poliţia Română le deţine

Botoşăneanul, condamnat la 13 ani de închisoare pentru trafic de persoane, a fost invitat în 2003 la nunta lui Costel Corduneanu. Ioan Clămparu a fost prins miercuri în urma unei ample acţiuni desfăşurate de Interpol.

Ioan Clămparu (42 de ani), aflat pe primul loc pe lista celor mai căutaţi români, este în relaţii apropiate cu membrii clanului ieşean Corduneanu. Cu puţin timp înainte de a pleca din ţară botoşăneanul, poreclit şi „Papa", „Cap de porc", „Ion de la Madrid" sau „Omu", a fost invitat la nunta lui Costel Cordunenau cu Alina.

Ioan Clămparu a primit atunci şi dedicaţii speciale.

„De unde ne tragem neamul

Să spună Ion Clămparu

Cum e cu Coordoneanu

De unde ne tragem neamul

O spune Ion Clămparu

Cum e Coordoneanu

Dar tare mă mândresc cu el

Şi mă bazez pe Costel

Am curaj şi o spun oricui

Asta e cu fraţii lui"

Fost boxer, Ioan Clamparu a administrat şi un club de arte marţiale. Înainte de 1989 a fost condamnat la închisoare pentru crimă, iar după ce a ieşit din puşcărie a emigrat în Spania unde a dezvoltat una dintre cele mai mari reţele de crimă organizată care se ocupă cu prostituţia în mai multe ţări occidentale. Sute de tinere au fost atrase în Spania, Olanda sau Anglia  sau dus cu forţa în aceaste ţări de către membrii clanului Clamparu  pentru a se prostitua pentru interlop.

Citiţi şi:

Iaşi: Poveştile infractorilor care au fentat puşcăria. Vezi aici care sunt cei mai căutaţi moldoveni

„Locul în care acţionau membrii reţelei pe piaţa prostituţiei din Spania era un parc din Madrid, numit Casa de Campo, în fapt o zonă împădurită extinsă, brăzdată de alei circulabile cu autoturisme şi parcări dotate cu bănci. Casa de Campo era principala zonă de acţiune a reţelei condusă de Ioan Clămparu şi în fiecare noapte, în această zonă practicau prostituţia aproximativ 120-150 de tinere din România, toate fiind supravegheate îndeaproape de proxeneţi români, membri ai acestei reţele, care patrulau în autoturisme închiriate pe aleile respective", se precizează în rechizitoriu.

Citiţi şi:

Interlopul botoşănean Ion Clamparu a fost arestat în Spania

Vipurile interlopilor la petrecerile clanului Corduneanu (VIDEO ŞI AUDIO)

Botoşăneanul Ioan Clămparu a fost dat în urmărire internaţională în 2003. În februarie 2011 Clămparu a fost condamnat în lipsă la 13 ani de închisoare pentru trafic de persoane, proxenetism, constituirea unui grup infracţional organizat. Decizia este definitivă.

Ioan Clamparu l-a speriat până şi pe procurorul general al Românei care a susţinut că este vânat de interlopul botoşănean. Ilie Botoş declara, în urmă cu câţiva ani, că Ioan Clamparu  este dispus să plătească 1,5 milioane de dolari  recompensă pentru asasinarea prim-procurorului general al României.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite