Interlopul Cosmos Tănase refuză să-şi dea ADN-ul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii au cerut judecătorilor să le aprobe prelevarea de ADN de la Cosmos Tănase şi de la  unul dintre locotenenţii săi. Cei doi sunt cercetaţi pentru trafic de cocaină.

Premieră în justiţia ieşeană. Anchetatorii au cerut judecătorilor Tribunalului Iaşi, pe 24 februarie, să aprobe prelevarea de probe biologice pentru stabilirea profilului ADN a lui Cosmos Tănase şi a lui Costel Puia. Solicitarea oamenilor legii vine după ce cei doi interlopi au refuzat să dea probele de bunăvoie.

Primul termen al procesului va fi la Tribunalul Iaşi pe 1 martie. Dacă instanţa va admite cererea anchetatorilor se vor prelua probele de la cei doi interlopi, iar acestea vor fi incluse în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.

Citiţi şi:

Cum acţiona gruparea condusă de interlopul ieşean Cosmos Tănase VIDEO

Un astfel de proces  a avut loc, anul trecut, şi la Piatra Neamţ. Procurorii au cerut judecătorilor , la începutul anului 2011, prelevarea de probe biologice cu forţa pentru stabilirea profilului ADN a lui Ion Dumitru Mironescu, zis Puiu. Instanţa a admis cererea

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îl cercetează pe Puiu Mironescu pentru complicitate cu Cristian Chilat, numit Falău, la uciderea lui Gheorghe Mararu, într-o cafenea aglomerată din centrul oraşului, duminică la amiază, 14 noiembrie 2010.

Interlopul „Puiu” Mironescu, judecat pentru şantaj

Piatra Neamţ: A fost autorizată prelevarea probelor ADN de la Puiu Mironescu împotriva voinţei acestuia

Cosmos Tănase, Costel Puia, zis Cocai, şi Costel Cozma au fost arestaţi pentru trafic de cocaină. Potrivit anchetatorilor, Cosmos Tănase, numit şi „Prinţul Ţiganilor", ar fi fost liderul reţelei. Acesta ar fi procurat 1,6 kilograme din cocaină din Spania, iar cei doi locotenenţi ai săi ar fi adus-o în ţară.

Anchetatorii susţin  că  membrii reţelei au vândut o cantitate mică de cocaină  apropiaţilor. După mai multe încercări eşuate de a vinde stupefiantele, gruparea a găsit cumpărători la Tecuci. Pe 20 februarie, Costel Cozma şi Costel Puia, zis Cocai, au fost prinşi în flagrant cu 1,3 kilograme de cocaină.  Cei trei au fost arestaţi, pe 21 februarie,  pentru 29 de zile.

Cosmos Tănase a pozat în naşul „mafiei” ieşene pe Facebook GALERIE FOTO

De unde vin banii interlopului ieşean Cosmos Tănase FOTO

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla dacă interlopul va fi arestat din nou.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite