Un avocat a fost arestat pentru trafic de influenţă pe lângă prefectul Iaşiului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat cu dublă cetăţenie, română şi moldovenească, este suspectat de procurorii anticorupţie că ar fi cerut bani pentru a-l determina pe Dragomir Tomaşeschi, prefectul Iaşiului, să emită un titlu de propietate.

Procurorii spun că miza era amplasamentul fostei fabrici Ţesătura, în suprafaţă de 37.459,96 metri pătraţi. În decembrie anul trecut, Igori Istrati ar fi pretins de la o persoană suma de 100.000 de euro, plătibilă în două rate egale. În schimbul banilor, Igori ar fi urmat să se folosească de presupusa sa influenţă asupra prefectului Dragomir Tomaşeschi pentru a-l determina să-i elibereze persoanei respective titlul de proprietate.

Pe 5 ianuarie 2011, se arată într-un comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Structura Centrală, Igori Istrati a fost surprins în flagrant primind 37.500 de euro, „reprezentând o primă tranşă din banii pretinşi".

Citiţi şi:

Iaşi: Audieri pe bandă rulantă în dosarul avocatei Cremeniţchi

Iaşi: Dovezi şoc în dosarul Cremeniţchi

„La 6 ianuarie, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestuia pentru o perioadă de 24 de ore, iar la aceeaşi dată, Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea preventivă a inculpatului Istrati Igori pe o perioadă de 29 de zile", se mai arată în comunicatul DNA, Structura Centrală.

Contactat telefonic, prefectul Dragomir Tomaşeschi a precizat că bărbatul i-a fost doar client. „Mi-a fost client acum 6-7 ani. Sunt mirat de ce s-a întâmplat. Nu am avut legături cu el şi nu are nicio influenţă asupra mea. E problema lui ce face", a precizat prefectul Iaşiului.

Potrivit unor surse judiciare, Igori Istrati este avocat în Republica Moldova.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite