Iaşi: Audieri pe bandă rulantă în dosarul avocatei Cremeniţchi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de afaceri  Gheorghe Apopi, administrator la Apopi& Blumen şi Dragoş Dascălu , director la SC Viarom Construct SA au fost audiaţi astăzi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi.

Cei doi au dat din nou cu subsemnatul la DNA în dosarul în care sunt cercetaţi de cumpărare de influenţă. Potrivit anchetatorilor, cei doi i-ar fi dat 30.000 de lei avocatei Lileana Cremeniţchi pentru ca să obţină o hotărâre favorabilă într-un dosar aflat pe rolul Curţii de Apel Iaşi.

Pentru acest lucru procurorii spun că avocata a motivat că trebuie să împartă 15.000 de euro în mod egal la cei trei judecători din complet "urmând ca să contacteze magistraţii sau legături ale acestora în seara zilei de 21 februarie 2010 pentru a-i cointeresa şi influenţa actul de justiţie".       

Apopi ar fi stabilit împreună cu Nicolae Hogaş, director la Apopi& Blumen şi Dragoş Dascălu , director la SC Viarom Construct SA să dea doar 30.000 de lei din banii solicitaţi. „Întrucât soţii Cremeniţchi nu se aflau în legătură apropiată decât cu familia Apopi, Hogaş urma să motiveze la predarea banilor către Cremeniţchi Lileana că returnează un împrumut oferit anterior de aceasta lui Apopi Gheorghe", susţin procurorii în referatul cu propunerea de arestare a celor patru.

Hogaş, Apopi, Dascălu şi avocata au fost reţinuţi săptămâna trecută de procurori, dar judecători Curţii de Apel au decis că pot fi cercetaţi în stare de libertate.

Procurorii DNA au făcut recurs, iar acesta se va judeca mâine la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Mai citiţi şi:

Iaşi: Dovezi şoc în dosarul Cremeniţchi

Iaşi: Contractul de 6 milioane de euro pentru care avocata Cremeniţchi ar fi făcut trafic de influenţă nu a fost câştigat (VIDEO)

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite