Ieşenii cu maşini, avertizaţi să nu le lase în calea utilajelor de deszăpezire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vehiculele care vor curăţa străzile din municipiu de zăpadă vor fi însoţite de poliţişti locali. Aceştia au sarcina de a-i amenda pe ieşenii care-şi lasă maşinile în calea utilajelor.

Ninsoarea abundentă din ultimele 24 de ore i-a pus în alertă pe reprezentanţii Primăriei care i-au convocat duminică, 5 februarie, pe toţi şefii societăţilor din subordine. Edilii au reacționat abia după ce stratul de zăpadă depus pe străzi sâmbătă și duminică a înregunat circulația auto.

Vezi aici ce au spus șoferii

Edilii au decis să intensifice activitatea de deszăpezire. Toate utilajele au fost scoase la stradă duminică noaptea pentru a curăţa de zăpadă marile bulevarde şi căile de acces la spitale, unităţi de învăţământ, instituţii publice, unităţile de alimentaţie publică, străzile unde circulă mijloacele de transport în comun şi intrările în municipiu.

Prognoză-şoc: ninge fără oprire la Iaşi încă 48 de ore

Ambulanţe întârziate de troienele de zăpadă

Şefii Primăriei au făcut o serie de recomandări proprietarilor de maşini, care ar trebui să-şi ascundă autovehiculele din calea utilajelor de deszăpezire, deşi suprafeţele disponibile sunt limitate.

Astfel, ieşenii care locuiesc la case nu trebuie să-şi lase maşinile pe carosabil, pentru ca utilajele de deszăpezire să poată interveni. „Rugăm pe toţi conducătorii auto să facă tot posibilul ca, prin parcarea autovehiculului, să nu încurce utilajele care operează pe străzile din Iaşi", a spus Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Viscolul închide două drumuri naţionale din judeţul Iaşi

Şi taximetriştii ar trebui să se ferească din calea utilajelor. Conducătorii de taxiuri sunt sfătuiţi să elibereze refugiile pentru a nu încurca activitatea de deszăpezire. Dacă nu respectă aceste recomandări, ieşenii sunt ameninţaţi cu amenzi. „Precizăm că toate echipele care operează în acest moment vor fi însoţite de poliţişti locali, care vor aplica amenzi în conformitate cu legislaţia în vigoare tuturor participanţilor la trafic care încurcă utilajele de deszăpezire din teren", a mai spus Buraga.

Rămâi pe iasi.adevarul.ro să vezi cum se circulă în oraș și județ

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite