Ieşenii care fac piese pentru avioane Boeing şi Airbus FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atelier de producţie în industria aerospaţială
Atelier de producţie în industria aerospaţială

O parte din angajaţii fabricii BMT de la Iaşi se pot lăuda că au contribuit la construcţia aeronavelor marilor companii aeriene din lume.

150 de ieşeni produc piese precum pinioane, transmisii, axe pentru subanamblurile avioanelor. „Fiecare piesă are paşaportul ei. Exportăm în Europa la Airbus şi în SUA la marile firme constructoare de aeronave", a spus Liuben Bernstein, directorul BMT.

Ieşenii produc piese pentru avioane

Ceilalţi 800 de angajaţi se ocupă cu aplicaţii în domeniul tratamentului termic al sticlei şi roţi dinţate. „Avem 950 de salariaţi şi o cifră de afaceri de 40 de milioane de euro pe an şi aproape 40 de milioane de euro investiţi la Iaşi din 1998 până azi. Continuăm activitatea în scopul asigurării utilajelor de cea mai înaltă performanţă şi tehnologie şi extinderea capacităţilor de producţie în Iaşi", a mai spus Bernstein.

Ieşenii cu avioane. Cine pilotează aeronavele de mii de euro FOTO

În halele industriale de pe bulevardul Chimiei, firma mai produce roţi dinţate şi angrenaje pentru generatoare de curent electric, industria navală şi tractoare. În plus, ieşenii mai produc cuptoare de 200 de metri lungime pentru tratamentul termic al sticlei care sunt exportate în Columbia, China, India sau SUA.

Premieră la Iaşi: şcoală de piloţi de avion. Vezi ce condiţii trebuie să îndeplinească candidaţii FOTOGALERIE

Rămâi pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite