Ieşeanul care i-a dat judecătoarei mita în flori a fost condamnat la 1 an şi 6 luni de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Popescu, acuzat că i-a dat mită Georgetei Buliga pentru a obţine o hotărâre favorabilă, a fost condamnat astăzi de Curtea deApel Bacău.

Pentru dare de mită Popescu a primit 1 an şi 6 luni de închisoare, iar pentru cumpărare de influenţă 9 luni de închisoare. Cele două pedepse au fost contopite, iar ieşeanul a fost condamnat în final la un 1 an şi 6 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. "Poate face recurs în 10 zile de la pronunţare", a precizat Cătălin Şerban, preşedintele Curţii de Apel Bacău.

Potrivit procurorilor, în perioada februarie- martie 2010 Georgeta Buliga, judecătoare a Curţii de Apel Iaşi a cerut  şi a primit de la Liviu Popescu 4.000 de euro pentru a-i da acestuia o hotărâre favorabilă într-un dosar. Magistratul ar fi susţinut că banii sunt pentru cele două colege de complet.  

Citiţi şi:

Bărbatul care i-a oferit judecătoarei Curţii de Apel Iaşi mita în flori află mâine dacă va fi condamnat

Iaşi: Judecătoarea care a primit mită în buchetul de flori are conturi bancare grase şi acţiuni la mai multe societăţi de investiţii financiare din ţară

După ce  Judecătoria şi Tribunalul Iaşi au constatat că Valentinei Grama, fosta soţie a lui Liviu Popescu,  a avut o contribuţie de 90% în dobândirea bunurilor comune, la Curtea de Apel decizia a fost schimbată. Liviu Popescu a avut câştig de cauză, iar din completul de recurs a făcut parte şi Georgeta Buliga.

Judecătoarea i-ar mai fi cerut, după pronunţare, bani lui Popesecu. Pe 26 noiembrie 2010 ieşeanul i-a dus 1.000 de euro, iar a doua zi 3.000 de euro. În timp ce primea ultima tranşă judecătoarea a fost prinsă în flagrant.

Ulterior aceasta a fost trimisă în judecată de DNA pentru luare de mită şi trafic de influenţă, iar Liviu Popescu pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită.

La primul termen al procesului, Liviu Popescu a recunoscut faptele şi a cerut să fie judecat în baza probelor administrate în faza de urmărire penală. Astfel, putea beneficia de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii.

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite