Bărbatul care i-a oferit judecătoarei Curţii de Apel Iaşi mita în flori află mâine dacă va fi condamnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Georgeta Buliga, fostă preşedinte al Curţii de Apel Iaşi Foto: Ziarul de Iaşi
Georgeta Buliga, fostă preşedinte al Curţii de Apel Iaşi Foto: Ziarul de Iaşi

Primul termen al procesului Georgetei  Buliga, judecătoarea acuzată de luare de mită şi trafic de influenţă, va avea loc astăzi la Curtea de Apel Bacău.

Ora 16.47 Judecătorii Curţii de Apel Iaşi vor decide mâine dacă îl vor condamna pe Liviu Popescu pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă. "S-a disjuns dosarul pentru Liviu Popescu şi s-a dat termen pentru mâine", a declarat  Cătălin Şerban, preşedintele Curţii de Apel Bacău.

Instanţa a decis ca Georgeta Buliga să rămână după gratii.

Ora 15.00 Liviu Popescu a precizat astăzi în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bacău că doreşte să fie judecat în baza probelor administrate în faza de urmărire penală. Astfel, bărbatul  ar putea beneficia de o reducere cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii şi de o reducere cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzută de lege, în cazul pedepsei amenzii.

La termenul de astăzi atât judecătoarea Georgeta Buliga, cât şi Liviu Popescu nu au dorit să facă declaraţii. De asemenea au fost invocate o serie de excepţii şi s-a solicitat disjungerea dosarului pentru bărbatul care i-ar fi dat mita judecătoarei.

Georgeta Buliga a solicitat judecătorilor să o pună în libertate sub control judiciar.

Dosarul a fost amânat pentru 8 februarie. Însă în această seară judecătorii vor decide dacă o vor pune în libertate pe fosta preşedintă a Curţii de Apel Iaşi.

Ora 7.00 Potrivit procurorilor, în perioada februarie- martie 2010 Georgeta Buliga, judecătoare a Curţii de Apel Iaşi a cerut  şi a primit de la Liviu Popescu 4.000 de euro pentru a-i da acestuia o hotărâre favorabilă într-un dosar. Magistratul ar fi susţinut că banii sunt pentru cele două colege de complet.  

După ce  Judecătoria şi Tribunalul Iaşi au constatat că Valentinei Grama, fosta soţie a lui Liviu Popescu,  a avut o contribuţie de 90% în dobândirea bunurilor comune, la Curtea de Apel decizia a fost schimbată. Liviu Popescu a avut câştig de cauză, iar din completul de recurs a făcut parte şi Georgeta Buliga.

Citiţi şi:

Iaşi: Proces cu miză de 650.000 de euro judecat de Georgeta Buliga ajunge la CEDO

Iaşi: Judecătoarea care a primit mită în buchetul de flori are conturi bancare grase şi acţiuni la mai multe societăţi de investiţii financiare din ţară

Ulterior pronunţării acestei decizii, Buliga Georgeta i-a mai pretins lui Popescu Liviu încă 1.000 euro, susţinând că banii sunt pentru una dintre membrele completului de judecată. La data de 26 noiembrie 2010, Popescu Liviu a remis inculpatei suma de 1.000 de euro solicitată pentru colega sa de complet, ocazie cu care magistratul Buliga Georgeta a acceptat o altă sumă, 3.000 euro, care i s-ar cuveni ei pentru „ajutorul" dat în obţinerea unei hotărâri favorabile lui Popescu Liviu", se menţionaeză în comunicatul DNA.

Judecătoarea a fost prinsă în flagrant în timp ce primea cei 3.000 de euro. Georgeta Buliga a fost arestată preventive.

Ulterior aceasta a fost trimisă în judecată pentru luare de mită şi traffic de influenţă, iar Liviu Popescu pentru cumpărare de influenţă şi dare de mită.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite