Iaşiul are elevi experţi în matematică şi geografie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ovidiu Avădanei, elev în clasa a VIII-a la Colegiul „Emil Racoviţă" s-a calificat la Balcaniada de Matematică-juniori, ce va avea loc în luna iunie. Alţi 8 elevi de la Colegiul Naţional şi Colegiul „Costache Negruzzi" au obţinut performanţă la concursul naţional de geografie „Geomondis".

Aura Elena Asimionesei, Eusebiu Siminiuc, Mădălina Anton şi Veronica Matcovici de la Colegiul Naţional, coordonaţi de profesorii Dorin şi Cornelia Fiscutean s-au clasat pe locul I la faza naţională a concursului „Geomondis", competiţie de geografie pentru elevii de liceu.

O altă echipă formată din patru elevi de la Colegiul „Costache Negruzzi" a obţinut locul III la acelaşi concurs. Este vorba despre Sabina Mirea, Tudor Vrabie, Diana Avădănii şi Gabriela Stavarache, coordonaţi de profesorii Florin şi Simona Iancu.

Iaşiul are cea mai tare pepinieră de viitori fizicieni din România

Micii savanţi se duelează online

Elevii ieşeni au făcut performanţă la olimpiadele naţionale de fizică şi limbi străine

Un succes răsunător a înregistrat şi Ovidiu Avădanei, elev în clasa a VIII-a la Colegiul „Emil Racoviţă", care s-a calificat la Balcaniada de Matematică-juniori, ce va avea loc în iunie.

Aceasta nu este singura reuşită a elevului. La Olimpiada Naţională de Matematică din acest an, Ovidiu a obţinut menţiune şi medalia de Argint, dar şi dreptul de a participa la proba de baraj pentru construirea lotului lărgit în vederea participării la Balcaniada de Matematică pentru juniori.

Record de olimpiade naţionale organizate la Iaşi

Iaşiul are încă cinci voci de aur. Vezi despre cine este vorba

În perioada 8-13 mai 2012, acesta a luat parte la un program de pregătire intensivă şi a trecut prin 3 probe de baraj a câte 4 ore fiecare. În urma acestor evaluări, Ovidiu s-a situat pe locul al II-lea şi a fost astfel inclus în echipa naţională care va reprezenta România la Balcaniada de Matematică-juniori.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite