Elevii ieşeni au făcut performanţă la olimpiadele naţionale de fizică şi limbi străine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Olimpiada Naţională de Fizică, doi elevi ieşeni s-au calificat în lotul lărgit al României, iar la Olimpiada Naţională de Limba italiană şi spaniolă, tinerii participanţi de la Iaşi au obţinut rezultate deosebite.

Elevii de la Colegiul „Emil Racoviţă“ din Iaşi, pe locul I la dezbateri

Iaşi: Performanţă la Concursul internaţional de matematică

516 elevi de gimnaziu şi de liceu din toată ţara au participat la Olimpiada Naţională de Fizică, organizată în perioada 31 ianuarie-4 februarie, la Arad. Printre aceştia, 20 de tineri de la Iaşi au susţinut cele trei probe de concurs, de laborator, de teorie şi proba de baraj pentru selectarea lotului naţional lărgit. Acesta din urmă va reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Fizică. 

Elevii din Iaşi au obţinut locurile I şi menţiuni, iar elevii Tudor Giurgică-Tiron, de la Colegiul Național şi Andrei Piroi, de la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi" s-au calificat în lotul lărgit al României. 

Tudor Giurgică-Tiron este multiplu medaliat cu aur la olimpiadele internaţionale

În aceeaşi perioadă, s-a desfăşurat la Craiova şi Olimpiada Naţională de Limba italiană şi spaniolă, la care au aprticipat 197 de tineri. Din cei opt elevi ieşeni, Eleva Popovici Oana Camelia, de la Colegiul „Garabet Ibrăileanu" a obţinut locul III la proba scrisă şi locul I la proba orală de limba italiană. La limba spaniolă, Ştefana Vulcu de la Liceul „Dimitrie Cantemir" a obţinut premiul I la proba orală.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite