Care sunt zebrele din Iaşi unde semaforul dă voie şoferilor să te ia pe capotă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două treceri de pietoni din Iaşi permit maşinilor şi pietonilor să treacă simultan, fără ca şoferii să fie avertizaţi că se pot trezi cu oameni în faţă.

Este vorba despre două semafoare care au fiecare câte trei faze iar o bandă de pe sens are verde intermitent. Într-una din aceste trei faze, pietonii şi maşinile au roşu simultan.

Când şoferii care vin pe banda cu verde intermitent se apropie de semafor nu au niciun indiciu când pietonii primesc verde şi de multe ori le taie faţa.

Reprezentanţii Primăriei spun că nu pot face nimic în legătură cu această situaţie. „Am căutat să fluidizăm traficul în intersecţii şi aceasta este singura soluţie pe care o avem. Vor fi mereu şoferi care nu respectă regulile, dar în mod normal ei sunt obligaţi să fie atenţi când au verde intermitent. Şi pietonii trebuie să se asigure înainte de a traversa, chiar dacă au verde la semafor", a declarat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei Iaşi.

Citiţi mâine în Adevărul care sunt cele două intersecţii din oraş unde puteţi fi călcaţi de maşină chiar dacă semaforul vă arată verde.

Mai citiţi:

Eficienţă în trafic la Iaşi: intersecţii asemănătoare, semaforizări diferite VIDEO

Criminalii de pe şosele, scăpaţi de legea prea blândă

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite