Tânăr reţinut la Iaşi după ce a furat o maşină şi a incendiat-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anchetatorii spun că Onuţ Sergiu Lefter (22 de ani) a acţionat împreună cu un minor şi a incendiat autoturismul pentru a şterge urmele. Lefter este suspect şi pentru furtul unui alt autoturism pe care l-a condus pe străzile din Iaşi deşi nu are permis de conducere

Potrivit procurorilor, în noaptea de 6 spre 7 august Onuţt Sergiu Lefter, ajutat de un minor care i-a asigurat paza, a sustras un autoturism Dacia Super Nova parcat în zona Tudor Vladimirescu. L-a condus apoi până în Bucium, unde i-a dat foc. „A incendiat autoturismul pentru a ascunde urmele activităţii infracţionale desfăşurate până la acel moment", a spus Irina Perjoiu, prim-procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătorie.

A doua noapte, însoţit de acelaşi minor, Lefter a sustras şi un autoturism Opel Astra cu care s-a plimbat prin municipiul Iaşi şi pe care ulterior l-a abandonat. Verificările făcute de poliţişti au scos la iveală faptul să tânărul nu posedă permis de conducere. Procurorii au precizat că prejudiciul total se ridică la aproximativ 15.000 de lei.

Onuţ Sergiu Lefter este suspect şi într-un alt caz de furt comis în luna iulie a acestui an, când împreună cu Denis Sănătescu şi Sergiu Ristache a sustras caseta taxi a unei Dacia Logan parcată în Podu de Piatră.

În cursul zilei de joi, procurorii au cerut arestarea tânărului. „S-a formulat propunere de arestare preventivă pentru infracţiunile de furt calificat şi conducere fără permis. De asemenea se efectuează cercetări şi pentru săvârşirea infracţiunii de distrugere prin incendiere", a mai precizat prim-procurorul adjunct Perjoiu.

Mai citiţi:

Ieşean acuzat de înşelăciune după ce a vândut două sacoşe pline cu cartoane

Locurile unde poţi fi furat uşor la Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite