Iaşi: Un bărbat de 40 de ani şi-a pus ştreangul de gât din cauza datoriilor la întreţinere (UPDATE FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşeanul s-a spânzurat în această dimineaţă, în apartamentul său situat într-un bloc din apropierea Spitalului de Recuperare.

Ora17.30: Specialişti ieşeni susţin că numărul de sucidari a crescut foarte mult în ultima perioadă din cauza condiţiilor socio-economice fără precedent. „Sinucideri au existat dintotdeauna, dar în ultimul timp s-au îndesit datorită condiţiilor socio-economice. Sunt oameni care rămân fără casă din cauza crizei,  mulţi nu mai au loc de muncă. Oamenii sunt nepregătiţi pentru această situaţie, pentru că nu au văzut aşa ceva la părinţii, la bunicii lor. Se simt neputincioşi“, spune psihologul Gabriel Crumpei.

Acesta suţine că o soluţie pentru ieşirea din situaţii de acest gen este consilierea de specialitate. „La noi nu există nici mentalitatea aceea să se meargă la specialişti în cazul în care există o problemă. Nici familiile nu îi încurajează. Sinuciderile fac victime şi în rândul oamenilor tari, a afaceriştilor care nu pot accepta situaţia din cauza slăbiciunii, dar şi în rândul celor slabi, depăşiţi de situaţie“, a completat Crumpei.

Iaşi: Prietenii campionului naţional la offroad găsit împuşcat în cap refuză să creadă că bărbatul s-a sinucis (UPDATE)

Ora 14.00: Ioan Vasilică, de 40 de ani, s-a spânzurat cu o curea în sufragerie. El a fost găsit în această dimineaţă de soţie, care dormea în cealaltă cameră din apartament, împreună cu cele două fiice de 16, respectiv 17 ani.

Maria Vasilică (foto jos), soţia sinucigaşului, este convinsă că Ioan s-a spânzurat pentru că nu mai putea face faţă datoriilor. „Se temea să nu ne pierdem casa. A mai încercat să se sinucidă şi de Crăciun, când şi-a crestat gâtul cu un cuter. A fost internat de mai multe ori la Socola pentru dezalcolizare“, a declarat femeia. Bărbatul ei a fost dat afară de la CET în decembrie.

image

Maria Vasilică povesteşte cum s-a sinucis soţul ei

Ora 12.50: Bărbatul care şi-a pus capăt zilelor în această dimineaţă este înglodat în datorii. Ioan Vasilică locuişte la un bloc de pe strada Sălciilor, iar la întreţinere, unde figurează patru persoane, are datorii pe luna decembrie de 2.799 de lei şi penalităţi de nu mai puţin de 7.476 de lei. Ioan Vasilică a fost angajat al CET Iaşi şi are două fete minore. Soţia lui a fost plecată la muncă în străinătate.

Vezi mai jos lista cu datoriile familiei Vaslică la întreţinere

image

Vezi ce spune soţia lui Ioan Vasilică despre problemele pe care le aveau din cauza datoriilor la întreţinere:

image

„Ultima dată l-am văzut toamna trecută când a venit să achite întreţinrerea. Era un pic băut. Penalităţile de 7.476 lei sunt vechi din 2002“, a spus casiera de la Asociaţia de Locatari.

Poliţiştii şi legiştii sunt acum la apartamentul bărbatului. Ioan Vasilică a fost găsit spânzurat în baie.

Vezi mai jos ce spune soţia lui Ioan Vasilică despre problemele pe care acesta le avea cu băutura

Ora 12.00: Primele informaţii arată că bărbatul are 40 de ani şi a recurs la gestul extrem pentru că a rămas luna trecută fără serviciu.

Citeşte şi:

Iaşi: Datoriile îi împing pe ieşeni la sinucidere

Iaşi: A încercat să se sinucidă din cauza datoriilor la întreţinere

Vom reveni cu amănunte

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite