Pasată cinci ani între două universităţi private din Iaşi pentru diploma de licenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O ieşeancă a dat în judecată Universitateaa „Apollonia" şi Universitatea „Petre Andrei" pentru că nu i-au fost eliberate actele de studii. Aceasta a susţinut examenul de licenţă în 2006.

Alina Pintilie a cerut magistraţilor Judecătoriei Iaşi să oblige cele două instituţii de învăţământ superior să-i elibereze foaia matricolă şi diploma de licenţă. Mai mult, tânăra a solicitat ca universităţile să-i plătească daune cominatorii de 500 de lei pe zi de la rămânerea definitivă a hotărârii şi până la eliberarea efectivă a actelor.

În plângerea adresată instanţei ieşeanca susţine că în perioada 2001-2005 a urmat cursurile Facultăţii de Ştiinţe ale Comunicării, din cadrul Universităţii „Petre Andrei" şi a susţinut licenţa în septembrie 2006.

„Deşi au trecut aproape cinci ani de zile de la susţinerea şi promovarea examenului de licenţă, cu toate demersurile făcute la conducerea Universităţii „Petre Andrei", nu am putut intra în posesia actelor de studii care mi se cuvin, conform legislaţiei în vigoare",  a precizat Alina Pintilie în plângerea adresată instanţei.

Citiţi şi:

Iaşi: 17 absolvente de la Spiru Haret îşi cer în instanţă dipolmele de licenţă

Iaşi: O absolventă „Spiru Haret" îşi cere diploma în instanţă

Reprezentanţii instituţiei de învăţământ superior i-ar fi comunicat în cele din urmă ieşencei că actele de studii nu pot fi eliberate pentru că arhiva facultăţii pe care a absolvit-o a fost preluată de Universitatea „Apollonia".

Pentru mine este foarte important să intru cât mai curând în posesia actelor care atestă studiile absolvite, aceste studii să fie recunoscute şi să le pot valorifica în profesia dobândită şi mai puţin contează ce unitate de învăţământ eliberează în final aceste acte. Consider că este nedrept, imoral şi nelegal ca după patru ani de eforturi financiare şi intelectuale să nu mă pot bucura de rodul muncii mele din cauza unor conflicte persoanle sau instituţionale existente între cele două universităţi şi conducătorii lor", a precizat Alina Pintilie, în plângerea adresată instanţei.

Primul termen al procesului va fi pe 15 iunie. Atunci reprezentanţii celor două universităţi îşi vor preciza punctul de vedere.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite