Iaşi: 17 absolvente de la Spiru Haret îşi cer în instanţă dipolmele de licenţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieşencele au dat în judecată Universitatea „Spiru Haret", Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Direcţia Generală de Strategii şi Programe Universitare. Cele 17 persoane care au absolvit două facultăţi din cadrul filialei din Braşov sunt nemulţumite că nu li s-au eliberat diplomele de licenţă şi nu li se recunoc studiile.

Cele 17 absolvente din promoţia 2009 a Facultăţii de Psihologie- Pedagogie şi a celei de Management din Braşov au cerut judecătorilor Curţii de Apel să oblige instituţiile să emită un act administrativ din care să rezulte că studiile efectuate, examenul de licenţă  şi diploma sunt valabile, legale şi recunoscute oficial. De asemenea, fostele studente au cerut şi eliberarea diplomelor de licenţă.

În plângerea adresată instanţei ieşencele susţin că au urmat în perioada 2006-2009 cursurile la Universitatea „Spiru Haret", filiala din Braşov. Deşi au susţinut examenul de licenţă  şi li s-a eliberat o adeverinţă care atesta acest lucru, până acum  reprezentanţii instituţiei nu le-au eliberat diplomele. „Având în vedere scandalul mediac apărut în presă în ultimele luni, Universitatea tergiversează eliberarea diplomelor, iar instituţiile unde lucrăm au devenit suspicioase  în ceea ce priveşte valabilitatea studiilor pe care le-am efectuat, ameninţându-ne că ni se vor lua sporurile salariale pe care le-am primit ca urmare a finalizării studiilor superioare sau ni s-au luat deja sporurile", menţionează absolventele în plângerea adresată instanţei.

Acestea au susţinut că în unele cazuri s-a refuzat şi înscrierea lor la master sau la definitivat.„Considerăm că este un abuz din partea statului să ni se refuze recunoaşterea unor studii  în condiţiile în care noi am fost de bună-credinţă, am achitat contravaloarea studiilor, am susţinut un examen de licenţă, care a implicat o serie de costuri atât materiale, cât şi morale . Având în vedere că toţi avem vechime în profesii pedagogice , am urmat cursurile facultăţii  pentru a obţine o specializare, care să ne ajute în ceea ce priveşte educarea copiilor, cât şi în dobândirea unor noi cunoştiinţe ", au specificat ieşencele în plângere.

Fostele studente arată că deja magistraţii Curţii Supreme au dat câştig de cauză unor absolvenţi ai Universităţii. Primul termen al procesului este pe 17 ianuarie, atunci când instituţiile urmează să-şi precizeze punctul de vedere.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite