VIDEO Protest cu ouă, îmbrânceli şi lozinci la Prefectura Iaşi: "Ne alungi din ţară. Javră ordinară!" (UPDATE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele medicale din Iaşi pichetează sediul Prefecturii în semn de protest faţă de reducerea salariilor. Oamenii strigă lozinci anti-preşedinte. Protestul s-a încheiat la ora 15.00.

Ora  18.30 Reprezentanţii Inspectoratului de Jandarmi au decis să-l amendeze pe organizatorul protestului cu suma de 5.000 de lei pentru că nu a oprit demonstraţia atunci când salariaţii din sistemul sanitar au aruncat cu ouă şi au distrus ordinea şi liniştea publică.

Ora 16.40 Viorel Tănase, liderul Sanitas susţine că nu se lasă intimidat de sancţiunile pe care le poate primi şi ameninţă cu proteste mult mai dure. „Colegii mei au aruncat cu ouă pentru că au ajuns la disperare. Dacă nu-i opream, oamenii erau hotărâţi să intre în Prefectură. Şi care este problema dacă voi fi sancţionat? Orice lider îşi asumă responsabilitatea aceasta. Accept să fiu sancţionat atât timp cât oamenii îşi primesc vechile salarii“, a spus Tănase.

Ora 16.30 Mihai Cojocariu, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Iaşi: „Din fericire nu a fost înregistrată nicio victimă în rândul protestatarilor sau jandarmilor. A fost un moment când mai multe persoane au forţat cordonul jandarmilor, dar în urma discuţiilor spiritele s-au calmat şi nu a fost nevoie de o intervenţie în forţă. Cel mai probabil, în cazul geamului spart se va lua măsura sancţionării organizatorului protestului“.

Ora 15.40 Prefectul Dragomir Tomaşeschi vrea ca persoanele violente să fie pedepsite. Acesta s-a declarat deranjat de faptul că protestatarii au aruncat cu ouă şi cu o bucată de PVC care au spart un geam al Prefecturii. „Dreptul la protest este garantat de Constituţie, dar fără îndoială că gesturile violente nu sunt permise. Cu siguranţă jandarmii vor identifica persoanele care au vrut să forţeze uşa Prefecturii şi care i-au determinat să facă un cordon pentru a-i împiedica să intre în Prefectură. Negocierile se vor purta în biroul subprefectului Bogdan Şaramet“, spune prefectul.

Ora 15.00 Protestul a luat sfârşit. Sindicaliştii au promis că vor ieşi din nou în stradă săptămâna viitoare. „Vom veni mult mai bine organizaţi şi vom pune stăpânire pe Prefectură“, spune Viorel Tănase, liderul Sanitas.

Ora 14.55 "Sunt disperată! Am rate la bănci, copii bolnavi şi lucrez în condiţii mizere", a spus infirmiera Elena Benghiu, care lucrează de 30 de ani în sistemul sanitar.

image

Ora 14.22 Cadrele medicale forţează intrarea în Prefectura Iaşi. Angajaţii instituţiei au cerut ajutorul jandarmilor. Vezi video:

Ora 14.10 La protest s-a alăturat şi medicul Tudor Ciuhodaru, coordonatorul Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului „Sf. Ioan“ care s-a declarat nemulţumit de numărul mic de cadre medicale aflat în stradă.

„Trebuia să vină mai multă lume la protest ca să se vadă cât de mulţi suntem afectaţi de scăderile salariale. Eu m-am alăturat protestului de astăzi pentru că stau mai mult cu voi decât cu familia mea“, a declarat Ciuhodaru mulţimii. Vezi video:

Ora 14.00 Sindicaliştii din sănătate au început să arunce cu ouă în sediul Prefecturii.

Mai citiţi:

Iaşi: Fluturaş cu zero lei în loc de salariu

Medicii ieşeni se specializează în limbi străni: „Învăţ germana ca să plec mai repede"

Ora 13.47 Aproximativ 200 de sindicalişti din domeniul sănătăţii protestează în faţa Prefecturii Iaşi. Aceştia au pancarte pe care scrie " Ne alungi din ţară. Javră ordinară", "Du-te Băsescu, după Ceauşescu!", "Vrem salarii şi respect, nu să nu trageţi în piept". Cadrele medicale scandează şi "Cinste poliţiştilor" şi "Hoţii".

image

Ora 11.00 Reprezentanţii Sanitas susţin că vor cere revenirea la salarizarea din decembrie 2009.

Preşedintele SANITAS, Viorel Tănase, i-a desfiinţat pe conducătorii ţării. Vezi video:

„Ne cred proşti, dar nu se mai poate. Vom ieşi în stradă ca să ne cerem drepturile. Cadrele medicale şi-au făcut împreumuturi la bănci bun bazaţi că nu li se vor micşora salariile. Aşa au anunţat înainte guvernanţii. Acum le cerem să-şi respecte promisiunea", spune Viorel Tănase, liderul Sindicatului Sanitas.

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite