Iaşi: Sfârşitul pistei de biciclişti, promovată din birou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile locale au marcat cu fast sfârşitul proiectului de amenajare a pistei de biciclişti dintre Bucşinescu şi Podul de Piatră. Edilii l-au adus pe realizatorul TV, Cristi Brancu care a lăudat proiectul Primăriei în absenţa soţiei sale, Oana Turcu care nu a venit din motive de sănătate.

Iaşi: Acoperă ruşinea de la pistă cu bani publici

Iaşi: „Pista ruşinii“, spartă exact după inaugurare (FOTO)

Primarul Gheorghe Nichita a „încurajat" mersul pe bicicletă prin exemplu personal. „Dacă aş avea timpul necesar, aş merge cu bicicleta cu cea mai mare plăcere", spus edilul şef.

Acesta a recunscut că pista este prea îngustă şi că este folosită ca loc de parcare uneori. „Ieşenii au dreptate când spun că pista este îngustă. Când vom dezvolta reţeaua de străzi, vom modifica acest aspect. Vom corecta cu timpul faptul că pe pistă se parchează", a explicat Nichita.

Edilii au cheltuit din bani europene 150.000 de euro doar pe promovarea transportului pe bicicletă, adică aproape cât au costat lucrările. Acestea au fost realizate de firma Com-Beton, în schimbul sumei de 700.000 de lei, adică 175.000 de euro. 

Campania fosrte costisitoare a început în septembrie şi finalizată astăzi. „BiciCOOLtura-Iubesc să biciclesc" a constat în împărţirea a 50.000 de flyere, 100 de steaguri publicitare, mii de materiale de promovare a utlilizării bicicletei, promovare media şi evenimente de educare.Firma de Promovare Ab Plus a organizat concursuri, un maraton multimedia şi o campanie de educare în licee şi universităţi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite