Iaşi: „Pista ruşinii“, spartă exact după inaugurare (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În locul pistei de biciclete zace acum un şantier
În locul pistei de biciclete zace acum un şantier

Culoarul destinat mersului pe două roţi a fost distrus la câteva zile după ce primarul Gheorghe Nichita conducea vedetele pe tronsonul din pavele. Edilii au preferat să inaugureze cu fast pista, deşi ştiau că cei de la Palas vor lucra pe Splai Bahlui.

Nici n-au apucat bicicliştii ieşeni să se obişnuiască cu noul culoar că o parte din traseu a şi fost spart de lucrările de intervenţie la reţeaua de conducte. De aproape o săptămână, un şantier în miniatură s-a deschis în apropierea podului din Cantemir.

Iaşi: Au inaugurat "pista ruşinii" în costum (FOTO şi VIDEO)

Trotuar cu bordură pe mijloc la Iaşi (Foto)

Lucrările aparţin celor de la Palas, care fac astfel nişte aducţiuni de apă la complexul rezidenţial de lângă Palatul Culturii. Pentru aceasta, un tronson de aproape 20 de metri din pistă a fost distrus. Astfel, bicicliştii sunt nevoiţi să evite şantierul circulând pe stradă.

image

Reprezentanţii Primăriei, care au finanţat construcţia pistei din pavele, recunosc că ştiau de intervenţia celor de la Palas. „Eram la curent cu aceste lucrări, dar nu ştiam în cât timp se vor finaliza. Nu am putut să oprim proiectul pistei pe termen nedefinit aşa că l-am dus până la capăt", a explicat Sebastian Buraga, purtător de cuvânt al Primăriei Iaşi.

image

„S-au grăbit să inaugureze pista"

Acesta a adăugat că cei care au distrus pista vor trebui să o refacă. „Cei de la Palas s-au angajat să reabiliteze tot tronsonul afectat de lucrările la conducte, inclusiv pista de biciclete, carosabilul şi spaţiul verde", a spus Buraga.

image

Ieşenii sunt nemulţumiţi că trebuie să ocolească şantierul. „Ştiau că oricum vor sparge pista, dar s-au grăbit să o inaugureze cu vedete. Asta arată că au făcut-o pentru imagine şi nu pentru ieşeni", a spus Andra Guluţă, studentă.

image

Pista a fost amenajată cu fonduri europene şi este singura din oraş.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite