Iaşi: Au inaugurat "pista ruşinii" în costum (FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tronsonul amenajat din pavele a fost încercat astăzi atât de şefii din Primărie, cât şi de zeci de pasionaţi ai mersului pe două roţi

Pista ruşinii a fost deschisă oficial de şefii din Primărie, dar şi de vedete aduse de la Bucureşti special pentru a marca campania de promovare „BiciCOOLtura-Iubesc să biciclesc".

Iaşi: Cheamă vedete pe pista ruşinii

Iaşi: Mitocănie: Şi-a urcat bolidul pe pista ruşinii

„Inaugurăm primii 11 kilometri de pistă la Iaşi. Este un început pentru a promova mersul pe bicicletă", a spus Nichita. Deşi a declarat că susţine mersul pe bicicletă, edilul a recunoscut că nu foloseşte acest mijloc de transport în comun. „Am bicicletă, dar din păcate nu am prea folosit-o. Nu pot să promit că voi începe să merg pe bicicletă mai mult", a afirmat Nichita.

Vezi cum primarul Nichita a plecat primul pe pistă

Alături de primarul Nichita au inaugurat pista şi Constantin Comănescu, directorul Com Beton, firma care a executat pista, dar şi consilieri locali şi directori din subordinea Primăriei.

image

Actorii Adrian Păduraru, Adi Cărăuleanu, Dionisie Vitcu, Sergiu Tudose, vedetele TV Corina Caragea, Septimiu Sărăţeanu, Laura Cosoi, dar şi zeci de biciclişti au luat parte astăzi la inaugurarea singurei piste din oraş. Executată din bani europene prin proiectul Archimedes, tronsonul de 11 kilometri a fost amenajat din bucăţi, din Bucşinescu până în Podul de Piatră.

image

„Cred că mersul pe bicicletă poate fi o alternativă la maşină", a spus actorul Adrian Păduraru. Pedalatul este susţinut şi de Laura Cosoi care a recunoscut că „bicicleşte" mai mult în sala de sport decât în trafic.

image

Coordonatorii proiectului din cadrul Primăriei, Cosmin Coman şi Beatrice Fotache, nu au încercat pista pe bicicletă la parada organizată de municipalitate din fonduri europene.

„Pista este impracticabilă"

Atât vedetele, cât şi zecile de biciclişti adunaţi în Podu Roş au fost nevoiţi ca pe traseul ales pentru inaugurare să facă slalom printre pietoni şi să înfrunte şocurile determinate de pavelele din care este amenajată pista.

„Am fost pe bicicletă până în Bucşinescu şi a trebuit să mă feresc de pietoni. În Tudor sunt două staţii de transport care sunt lângă pistă, iar oamenii aşteaptă autobuzele pe tronsonul rezervat bicicliştilor. În zilele aglomerate, pista este impracticabilă", a spus Sever Bălu, biciclist.

image

Acesta a mai menţionat că o pistă ar trebui să fluidizeze traficul şi nu doar să fie amenajată pentru a bifa un proiect. „Ruta aleasă, din Tudor până în Podu de Piatră, este nefolositoare pentru ieşeni", a completat biciclistul.

Investiţia de peste 800.000 de lei a fost executată de Com Beton din fonduri europene, iar lucrarea are o garanţie de doi ani. „Pista din pavele este mai rezistentă şi poate fi refăcută repede suprafaţa dacă se intervine în zonă", au afirmat reprezentanţii firmei Com Beton.

Proiectul este unul controversat, deoarece traseul a fost modificat de mai multe ori.  În Tudor Vladimirescu pista a fost făcută cu mult mai înaltă decât trotuarul.

Trotuar cu bordură pe mijloc la Iaşi (Foto)

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite