Iaşi: Cheamă vedete pe pista ruşinii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii vor inaugura un culoar destinat mersului pe două roţi care deja arată ca o panglică ferfeniţită. În cadrul campaniei „BiciCOOLtura-Iubesc să biciclesc“, şefii din Palatul Roznovanu îi invită pe ieşeni să circule pe jumătate din pistă.

Singurul tronson din oraş amenajat special pentru biciclişti va fi inaugurat la mijlocul săptămânii viitoare, în prezenţa mai multor persoane publice. Pentru a justifica cheltuirea a peste 600.000 de lei fără TVA, bani alocaţi pentru promovarea mesului pe două roţi prin proiectul Archimedes, oficialii s-au gândit să aducă la Iaşi mai mulţi invitaţi VIP.

Citeşte şi:

Iaşi: Mersul pe bicicletă, promovat fără pistă

Trotuar cu bordură pe mijloc la Iaşi (Foto)

După ce au trimis numeroase invitaţii unor vedete precum Cristian Mungiu sau Andreea Marin, directorii din Primărie au constatat că au primit confirmări de participare de la Corina Caragea, Leonard Doroftei, Laura Cosoi şi Septimiu Sărăţeanu.

„Aceştia vor participa, alături de ieşeni şi de oficialităţi, la Parada Bicicletelor care va avea loc pe 22 septembrie,  de la ora 12.00. Vor merge pe traseul noii piste de biciclete, din Podu Roş, de pe esplanada Facultăţii de Construcţii, către Tudor Vladimirescu, până în parcarea Facultăţii de Chimie“, a anunţat Sebastian Buraga, purtătorul de cuvânt al Primăriei. Practic, tronsonul dintre Podu Roş şi cel de Piatră nu a fost luat în calcul, deoarece porţiunea nu este marcată, iar în zonă încă se lucrează. Singura pistă din oraş executată pe pavele a costat cam cât promovarea mersului pe bicicletă.

Se duce marcajul

Astfel, la tronsonul de 11 kilometri lucrează din martie firma Com Beton, iar contractul a fost de 689.000 de lei, fără TVA. „Avem promisiuni că, până se va inaugura pista, va fi terminat şi acest tronson“, a spus Beatrice Fotache, coordonatorul proiectului Arhimedes derulat cu fonduri europene nerambursabile.

Cei care sunt nevoiţi să meargă pe tronsonul amenajat din Tudor până în Podu Roş susţin că le dau bătăi de cap. „Îmi vibrează cadrul de la bicicletă din cauza pavelelor, ca să nu mai spun că deja a început să se ducă marcajul abia făcut. Unele pavele nu sunt montate cum trebuie şi se mişcă atunci când calci pe ele“, a spus Costi V., programator.

Mai mult, bicicliştii susţin că marcajele pentru pistă din Tudor Vladimirescu care se suprapun peste trecerile de pietoni s-au şters deja. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite