Iaşi: Mersul pe bicicletă, promovat fără pistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceasta este a doua campanie de promovare derulată prin proiectul Civitas, după cea destinată transportului public, pentru care s-au alocat alţi 760.000 de lei.

Citeşte şi:

Jonglerii eşuate cu pista de biciclişti

Ieşenii vor primi fluturaşi şi steguleţe în locul unei piste de biciclete practice. Şefii Primăriei au anunţat că la mijlocul lunii viitoare vor organiza o licitaţie pentru educarea şi promovarea utilizării bicicletei. Selecţia estimată la 618.000 de lei, fără TVA, face parte din proiectul Civitas, de peste 4,7 milioane de euro.


„Licitaţia este programată pentru 15 iulie, iar banii sunt alocaţi de la bugetul local şi din fonduri nerambursabile europene. Materialele de promovare trebuie furnizate în opt luni de la data atribuirii contractului“, a anunţat Andrei Trofor, purtătorul de cuvânt al Primăriei.

Mersul pe bicicletă pe calea undelor
Practic, firma desemnată câştigătoare va trebui să producă 50.000 de fluturaşi, sute de mape, bannere stradale şi steaguri publicitare, dar şi pixuri, tricouri şi rucsacuri, destinate promovării utilizării bicicletei. Totodată, vor fi organizate şi întâlniri educative în instituţiile de învăţământ pentru promovarea mersului pe două roţi, deşi în Iaşi nu există în prezent o pistă destinată bicicliştilor. În martie, firma COM-Beton a câştigat licitaţia pentru execuţia unui culoar destinat mersului pe două roţi din Tudor Vladimirescu până în Copou cu o ofertă de 689.759 lei, fără TVA, iar lucrările ar fi trebuit executate în trei luni. Practic, până la această dată, pista ar fi trebuit să fie aproape finalizată.

Pista de biciclete scoasă la licitaţie


„Este foarte greu să circuli pentru că pista este mai înaltă decât trotuarul, iar pe ea merg mai mult pietonii, care se feresc de gropile rămase în trotuar“, a spus Mihai Busuioc, un biciclist care circula astăzi pe stradă în dreptul pistei din pavele. Angajaţii firmei COM-Beton au montat pe trotuarul bulevardului Tudor Vladimirescu câteva sute de metri de pavele, după care s-au făcut nevăzuţi. „Am sistat lucrările de comun acord cu executantul până vom primi un răspuns de la Aalborg privind schimbarea traseului pistei spre Splai Bahlui şi nu spre Copou. Aşteptăm, încă nu am primit niciun răspuns“, a spus Cosmin Coman, director în cadrul Primăriei.

Fac reclamă transportului public
Prin proiectul Civitas au mai fost licitate servicii de promovare a transportului public din oraş. La selecţie s-au înscris firmele Rodotex din Iaşi şi Accent Print din Suceava. Valoarea estimată a contractului a fost de 645.000 de lei, fără TVA. Contractul a fost atribuit pe 1 iunie societăţii sucevene, deşi valoarea ofertei, 641.693 de lei, fără TVA, a fost cea mai mare. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite