Iaşi: Acoperă ruşinea de la pistă cu bani publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul culoarului destinat bicicliştilor, făcut pe genunchi de angajaţii Primăriei, va fi retuşat pe cheltuiala ieşenilor. Muncitorii de la Citadin au început să înalţe trotuarul din Tudor Vladimirescu pentru a aduce porţiunea destinată pietonilor la acelaşi nivel cu cel al pistei de biciclete.

Haosul din jurul primei porţiuni de coridor construit pentru cei care preferă să circule pe două roţi continuă.

Citeşte şi:

Iaşi: Mersul pe bicicletă, promovat fără pistă

Jonglerii eşuate cu pista de biciclişti

Şefii Primăriei şi-au dat seama la câteva luni de la începerea lucrărilor pe bulevardul Tudor Vladimirescu că bicicliştii şi pietonii sunt nevoiţi să facă echilibristică din cauza diferenţelor de nivel dintre pistă şi restul trotuarului. De câteva zile, angajaţii de la Citadin se chinuie să niveleze întreaga porţiune.

„Montăm pavele, în completarea pistei de biciclete din Tudor. Vom lucra pe toată porţiunea unde deja este construită pista, până la intersecţia din Bucşinescu. Am primit ordin de a executa lucrările de la Primărie“, a spus Cristian Bârzu, directorul tehnic al Citadin.

În primăvară, când a început investiţia la pista de biciclete de peste 820.000 de lei, şefii municipalităţii au anunţat că trotuarul de pe bulevardul Tudor Vladimirescu, care face parte din DN24, va fi refăcut de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi (DRDP).

Lucrează pe un drum prins într-o altă licitaţie

La numai câteva luni, directorii din Palatul Roznovanu susţin că este de datoria lor să refacă trotuarul, chiar dacă aceste tronsoane, care fac parte din drumurile naţionale DN24 şi DN28, au fost preluate de DRDP din 2004.

„În Tudor, pe trotuarul cu pista de biciclete, lucrăm noi. DRDP va amenaja celălalt trotuar. Încă nu ştim cât vom plăti pentru lucări, după ce terminăm vom avea o situaţie clară a costurilor“, a spus Mihai Chirica, director tehnic al Primăriei.

Pentru aceleaşi lucrări, direcţia are în derulare o licitaţie de 4,5 milioane de lei, fără TVA. Din aceşti bani se doreşte modernizarea DN24 pe tronsoanele Tudor Vladimirescu şi Socola care vizează şi montarea de pavele pe trotuare, inclusiv a celui pe care există pista.

Practic, Primăria a început să lucreze la un tronson care nu-i în administrarea sa. „Nu ştiam că au început să refacă trotuarul. Dacă pune Primăria pavele nu mai punem noi şi scăpăm mai ieftin. Ce fac ei, plătesc. Oricum, cred că trebuiau să refacă trotuarul pentru a satisface cât mai repede solicitările cetăţenilor din zonă“, a spus Viorel Scutaru, şeful DRDP.

Află mai multe în:

Pista de biciclete scoasă la licitaţie

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite