Iaşi: Protest spontan al angajaţilor de la Spitalul „Socola“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 200 de persoane au protestat astăzi împotriva diominuărilor salariale care se anunţă în rândul angajaţilor de la Spitalul de Psihiatrie.

Protestul a început la ora 8.00. Între timp, conducerea unităţii medicale a purtat discuţii cu salariaţii nemulţumiţi, dar se pare că nu a reuşit să-i calmeze.

Angajaţii de la Spitalul de Psihiatrie „Socola" sunt nemulţumiţi că salariul le va fi redus cu 30% pentru că Ministerul Sănătăţii nu vrea trecerea peste 70% a cheltuielilor salariale din totalul bugetului decontat de Casa de Asigurări de Sănătate.

Citeşte şi:

Sute de salariaţi din Sănătate au protestat la Iaşi cu fluiere şi pancarte:„Vâzătorul de vapoare vrea să-nchidă acum spitale“ UPDATE (FOTO şi VIDEO)

VIDEO Protest cu ouă, îmbrânceli şi lozinci la Prefectura Iaşi: "Ne alungi din ţară. Javră ordinară!" (UPDATE)

Conducerea Sanitas a acuzat că directorul economic al unităţii medicale, doctorul Şerban Turliuc, este vinovat de situaţia în care s-a ajuns. „Ni se taie tichetele de masă şi încă 25% din sporuri. Pierderile vor fi mai mari decât a tăiat Guvernul. Vom avea jumătate din salariul pe care l-am avut în 2009", spune un asistent medical nemulţumit.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite