Sute de salariaţi din Sănătate au protestat la Iaşi cu fluiere şi pancarte:„Vâzătorul de vapoare vrea să-nchidă acum spitale“ UPDATE (FOTO şi VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Sindicatului Sanitas pichetează începând cu ora 12.00 sediul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Iaşi, nemulţumiţi de reducerea salariilor cu 25% la spitalele aflate în subordinea Consiliului Judeţean şi Consiliului Local.

Citește și: Protest spontan la Spitalul Orășenesc din Negrești

Ora 13.20: După mai bine de o oră, protestul cadrelor medicale s-a încheiat fără incidente.

VEZI PĂREREA DOCTORULUI TUDOR CIUHODARU

Ora 12.30: Vasile Cepoi, şeful DSP Iaşi, a ieşit să discute cu protestatarii, dar a fost întâmpinat cu huiduile. Cadrele medicale i-au cerut şi demisia. Vasile Cepoi a intrat apoi cu liderii sindicali în birou la discuţii.

image

Ora 12.25: La protestul din faţa DPS Iaşi au venit şi angajaţi ai Spitalului Orăşenesc din Târgu Frumos, care ar urma să fie transformat în azil de bătrâni. Cadrele medicale contestă decizia şefilor de la Ministerul Sănătăţii. „La Târgu Frumos există un azil făcut acum cinci ani care are zece locuri. Dintre acestea sunt ocupate doar 5. Nu înţeleg de ce transformă spitalul în azil. Ruşine să-i fie domnului ministru!“, a spus Roliana Damian, liderul de sindicat de la spitalul din Târgu Frumos.

ASCULTĂ CE SPUNE LIDERUL DE SINIDCAT DE LA SPITALUL ORĂŞENESC DIN TÂRGU FRUMOS

image

Ora 12.00: Aproape 300 de cadre medicale s-au adunat în faţa sediului Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi ca să protesteze faţă de comasarea spitalelor şi reducerea salariilor.

VEZI CE AU STRIGAT PROTESTATARII ÎN FAŢA DSP

image

Protestatarii au venit cu fluiere şi pancarte pe care au scris mesaje pentru guvernanţi: „Ne atacă sănătatea şi distruge societatea“, „Nu uitaţi: pacienţii v-au votat“, „Vânzătorul de vapoare vrea să-nchidă acum spitale“.

Printre protestatari este şi un pacient al Institutului de Gatroenterolgie şi Hepatologie (IGH). „Nu sunt de acord cu comasarea asta! De ce trebuie să mă tratez în altă parte?“, a spus Ion Mihăilă, din Huşi, care face tratament la IGH de opt ani.

ASCULTĂ DISPERAREA UNUI PACIENT CARE SE TRATEAZĂ LA INSTITUTUL DE GASTROENTEROLOGIE

Ora 9.30:Printre cererile solicitate de sindicaliştii se numără şi oprirea demersurilor Ministerului Sănătăţii de desfiinţare a unor unităţi medicale universitare, deblocarea posturilor din sistemul sanitar şi al asistenţei sociale, elaborarea unui Pact naţional pentru Sănătate care să prevadă minim 6% din PIB pentru acest domeniu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite