Iaşi: Procesul avocatei acuzată de trafic de influenţă continuă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţii Curţii de Apel Iaşi au respins ieri cererea avocaţilor de restituire a dosarului la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Procesul va fi reluat pe 23 noiembrie. Potrivit procurorilor, pe 19 februarie 2010 Cremeniţchi Lileana, avocată în Baroul Iaşi, a cerut de la omul de afaceri Gheorghe Apoipi 15.000 de euro pentru a interveni la unii judecători ai Curţii de Apel Iaşi pentru a obţine o hotărâre favorabilă într-un dosar civil. În aceeaşi zi avocata ar fi primit de Nicolae Hogaş şi Dragoş Dascălu un avans de 30.000 de lei.

Mai citiţi şi:

Interceptări şoc în dosarul avocatei acuzate de trafic de influenţă

Iaşi: Avocata şi cei trei oameni de afaceri reţinuţi de procurori, lăsaţi în libertate (UPDATE)

Iaşi: Oameni de afaceri şi o avocată, soţie de fost judecător, duşi cu cătuşe la instanţă (UPDATE)

Procurorii i-au trimis în judecată pe Lileana Cremeniţchi pentru trafic de influenţă, iar pe ceilalţi trei oameni de afaceri pentru cumpărare de influenţă. La primul termen de judecată de pe 28 octombrie avocaţii au cerut restituirea dosarului DNA-ului.

 Apărătorii au susţinut că inculpaţilor nu li s-au prezentat toate actele din dosar, multe fiind secretizate. Aceştia au arătat că o parte din interceptări au fost obţinute în baza unui mandat, dat pentru Apopi, pe legea siguranţei naţionale.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite