Iaşi: Poliţiştii de la Crimă Organizată au fost lăudaţi pentru cazul Corduneanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Terorism (BCCO) Iaşi este cea mia bună din ţară.

Pentru activitatea de anul trecut ofiţerii ieşeni au primit premiul „Poliţistul anului" la categoria Combaterea Criminalităţii Organizate.

Citiţi şi:

Iaşi: Eliberarea clanului Corduneanu, decisă de judecători la o oră şi jumătate după proces

EXCLUSIV Martor în procesul Cordunenilor, eliberaţi joi după un an şi două luni de arest: „Îmi este şi frică să mai vin la Iaşi!"

Poliţiştilor le-a fost acordată distincţia cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Poliţiei Române pentru cazul „Furtuna", aşa cum a fost numită destructurarea grupării Corduneanu. „În cadrul acestei operaţiuni au fost efectuate 153 de descinderi, 47 de percheziţii domiciliare în judeţele Iaşi şi Braşov, au fost puse în aplicare 180 de mandate de aducere, fiind puse sub învinuire, de procurori, 171 de personae. Dârzenia, curajul, perseverenţa, onoarea şi spiritul de sacrificiu, particularizează, în ansamblul profesiilor, poliţistul de carieră de pe orice meridian. Integritatea, loialitatea şi pregătirea fiecărui poliţist sunt atuurile imbatabile în lupta cu infracţionalitatea, cu crima organizată", se precizează într-un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române.

La începutul lunii iulie a anului trecut  magistraţii DIICOT Iaşi au trimis în judecată 27 de persoane pentru înşelăciune, spălare de bani, trafic de persoane şi şantaj. Printre cei acuzaţi de magistraţi se numără şi Constantin Bogdan (fost Corduneanu), fraţii săi Marian, Gheorghe, Adrian, Bogdan, Vasile şi sora, Petronela, dar şi apropiaţi ai clanului.

Citiţi şi:

Clanurile care conduc Moldova. Cine sunt Corduneanu, Mararu sau Hassan

Potrivit rechizitoriului, gruparea a luat fiinţă în anul 2003 şi era una de „tip mafiot", iar liderul ei era Constantin Bogdan. Una din cele mai importante „afaceri" ale clanului era reţeaua de hoţi, de pe urma căreia interlopii ar fi obţinut, potrivit procurorilor, un profit de 1,6 milioane de euro. Hoţii care erau racolaţi, cazaţi şi instruiţi şi-ar fi desfăşurat activitatea în 34 de ţări, iar majoritatea banilor obţinuţi le reveneau membrilor grupării.

Dosarul a ajuns la Baia Mare după ce procurorii DIICOT Iaşi au cerut strămutarea.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite