Iaşi: Eliberarea clanului Corduneanu, decisă de judecători la o oră şi jumătate după proces

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei judecători ai Curţii de Apel Cluj au decis joi ca cei 11 membri din clanul Corduneanu să iasă de după gratii. Singurul care a rămas în arest este Adrian Corduneanu. Acesta nu a declarat recurs împotriva deciziei judecătorilor de la Baia Mare.

Decizia ca 11 membri ai clanului Corduneanu să fie eliberaţi a fost luată joi, 10 martie, după ce cei trei judecători s-au consultat în cazul dosarului Cordunenilor timp de o oră şi jumătate după încheierea procesului.

„Vineri, 4 martie, am depus la Tribunalul Maramureş o cerere de eliberare a clientului meu sub control judiciar. Această cerere a fost admisă, iar procurorul DIICOT de la Cluj a contestat decizia cu recurs. Joi, 10 martie, Curtea de Apel Cluj a respins acest recurs dar a acceptat recursul făcut de inculpaţi prin care contesta măsura de reţinere în arest", a explicat Cornel Cîmpan, avocatul lui Iulian Bogdan, vărul fraţilor Corduneanu.

Citeşte şi:

Iaşi: Clanul Corduneanu a fost pus în libertate (UPDATE)

Iaşi: Costel Corduneanu către un ofiţer de Poliţie: „Eu păstrez liniştea în oraş“

Iaşi: Corduneni plimbaţid egeaba între sala de judecată şi celulă

În ceea ce priveşte motivele acestei decizii, avocaţii Cordunenilor susţin că lipsa probelor a contat cel mai mult.

Clanurile care conduc Moldova. Cine sunt Corduneanu, Mararu sau Hassan

EXCLUSIV martor în procesul Cordunenilor, eliberaţi joi după un an şi două luni de arest: „Îmi este şi frică să mai vin la Iaşi!“

„Într-un an şi două luni nu a fost adus niciun martor, deşi au fost emise mandate de aducere. Din ianuarie 2010 batem pasul pe loc. Clientul meu a stat deja un an şi două luni închis, deşi este acuzat de complicitate la îşelăciune, în timp ce principatul acuzat este liber. S-a depăşit cu mult termenul rezonabil pentru reţinere", a indicat Cîmpan.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite