Iaşi: Pista ruşinii: edilii vin cu a treia variantă (FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incapabili să respecte un proiect finanţat de UE, şefii oraşului modifică din mers investiţia la singura pistă de biciclete. Pentru a treia oară de la începutul anului, funcţionarii din Palatul Roznovanu se răzgândesc în ceea ce priveşte traseul culoarului destinat mersului pe două roţi.

Angajaţii municipalităţii se joacă de-a amenajarea unei piste de biciclete. Investiţia, prinsă într-un proiect cu finanţare europeană, este modificată de directorii Primăriei din birou doar ca să iasă la socoteală banii. Din primăvară şi până acum, aceştia nu au reuşit să stabilească pe unde va fi amenajat singurul culoar destinat bicicliştilor din oraş.

Citeşte şi:

Trotuar cu bordură pe mijloc la Iaşi (Foto)

Iaşi: Acoperă ruşinea de la pistă cu bani publici

Jonglerii eşuate cu pista pentru biciclişti

Iniţial, pista trebuia să vină în ajutorul studenţilor şi să faciliteze accesul rapid şi ecologic al acestora între campusul Tudor Vladimirescu şi Copou. După ce au început lucrările pe bulevardul Tudor Vladimirescu, şefii Primăriei şi-au dat seama că infrastructura nu le permite să continue amenajarea pistei pe pavele până în Copou. După o pauză de câteva săptămâni, directorii municipalităţii împreună cu firma de construcţii care a câştigat contractul au decis să mute pista din Tudor spre Podu Roş, pe malul Bahluiului.

image

Refac trotuarul cu bani UE

Mai nou, cei care coordonează proiectul şi-au dat seama că valoarea lucrării ar fi mai mică decât cea stabilită iniţial şi au decis să mai prelungească pista cu câţiva kilometri. „Practic, ultimul traseu stabilit va căpăta o extensie până în Podul de Piatră. Traseul total va avea o lungime de 11 kilometri, dus-întors, iar pista va fi realizată din pavele, pe care vom aplica marcaje“, a declarat Cosmin Coman, şeful Direcţiei de Programe din cadrul Primăriei. Reprezentanţii municipalităţii au anunţat că vor să finalizeze lucrările la sfârşitul acestei luni.

Două sensuri pe un trotuar

În acest mod, şefii Primăriei susţin că se vor încadra în distanţa de 5,5 kilometri pe sens care trebuia respectată prin proiectul iniţial. Concret, pista va avea lăţimea trotuarului de pe malul Bahlului din Tudor până în Podul de Piatră pe care vor fi marcate două sensuri de mers. Pista de biciclete este executată din fonduri europene prin programul Civitas.

image

În martie, firma COM-Beton a câştigat licitaţia pentru execuţia unui culoar destinat mersului pe două roţi cu o ofertă de 689.759 lei, fără TVA. Lucrările ar fi trebuit executate în trei luni. Practic, din aceşti bani pe trotuarul de pe malul Bahluiului vor fi montate pavele, iar acest spaţiu va deservi mersului pe bicicletă.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite