Iaşi: UPDATE Patru persoane reţinute în dosarul „Spioane geloase“ (VIDEO)
0După audierile-maraton de noaptea trecută, procurorii DIICOT Iaşi au reţinut patru persoane pentru care vor cere judecătorilo Curţii de Apel Iaşi arestarea preventivă.
Citeşte şi: UPDATE Avocatul Alexandru Bernic: „Gospodinele sunt păzite de mascaţi!“
Iaşi: Cumnata lui Carmen Bernic, săltată de DIICOT
15.50 Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, softul vândut de firma Xspy la Iaşi era mult mai performant decât cel comercializat cu ceva timp in urma . În timp ce programul la firma ieşeană costa în jur de 2.000 de lei, la Deva, acesta se vindea cu aproximativ 1.000 de lei.
Potrivit anchetatorilor, în luna mai, firma Xspy ar fi vândut cinci softuri pentru interceptarea convorbirilor telefonice, a SMS-urilor şi a poştei electronice.
Pe site-ul firmei partenerii nefericiţi şi bănuitori găseau tot ce le poftea inima

15.10 Marian Abutoaiei, administratorul firmei importatoare de aparate şi softuri pentru spionaj, Najib Baadi, Vasile Filip şi Anda Truşcă, cele patru persoane reţinute de procurori la Iaşi au fost aduse cu puţin timp în urmă la Curtea de Apel pentru judecarea propunerilor de arestare preventivă. Potrivit acuzaţiilor, Vasile Filip ar fi apelat la o angajată de la societatea sa pe care ar deţine-o în Bacău pentru a-i instala pe un telefon mobil softul buclucaş. Aparatul ar fi aparţinut unei alte persoane.
Anda Truşcă, din Bucureşti, ar fi pus softul pe telefonul partenerului său de viaţă pe care îl bănuia de infidelitate.
Procurorii DIICOT Iaşi vor continua cercetările şi în privinţa altor şase persoane pentru care nu s-au mai luat deocamdată alte măsuri.
Printre cele aproximativ 20 de persoane audiate în cursul nopţii la sediul IJP Iaşi s-a numărat şi soţia lui Gheorghe Şandor (40 de ani), director administrativ la o firmă din Bucureşti.
Gheorghe Şandor, una dintre victimele ale căror telefoane au fost ascultate cu ajutorul softului ilegal.

Acesta a povestit că miercuri dimineaţă, ofiţerii care au descins la el în locuinţă i-au spus că este victima Andei Truşcă (40 de ani), femeia alături de care şi-a petrecut ultimii zece ani din viaţă. Anda Truşcă a fost adusă pentru audieri, suspectată că i-a spionat telefonul cu ajutorul softului ilegal achiziţionat de la un magazin virtual din Iaşi.
Bucureşteanul este convins că soţia nu şi-a dat seama că ce făcea ar fi ilegal. „Gelozia este o boală grea. Sunt dispus să o iert. Altfel, nu aş fi venit după ea la Iaşi. Mi-a mărturisit că a cumpărat softul de pe internet după care l-a instalat pe telefonul meu", a mai spus Şandor.
Director suspicios
Un alt caz cercetat de procurorii ieşeni este al unui director de firmă din Târgu Mureş. Laurenţiu Graur ar fi avut informaţii că directoarea economică de la societate furniza iformaţii din interior concurenţei. Acesta i-ar fi spus femeii că-i va instala pe telefon un soft de ascultare a convorbirilor. „În cazul clientului meu s-a constatat că nu prezintă pericol social şi nu s-a propus arestarea lui. El este cercetat pentru deţinerea unui mijloace specifice de interceptare a comunicatiilor", a declarat avocatul Liviu Bran