Iaşi: PORTRET/ Ilie Honciuc, DJ-ul care cântă la saxofon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul a inventat două tipuri de petreceri non-profit, în care aduce la urechea publicului ieşean genuri de muzică mai puţin promovate.

Ilie Honciuc sau DJ Ilie ori Skaholic, pe numele de scenă, a fost dintotdeauna pasionat de tot ceea ce înseamnă muzică. „Când aveam vreo 15 ani am văzut la televizor un film în care cineva cânta la saxofon. Acel sunet m-a topit şi mi-am zis că vreau să învăţ să cânt şi eu“, spune ieşeanul

CITEŞTE ŞI

După San Remo, gălăţeanca Maria Crăciun merge la Mamaia şi la Cerbul de Aur!

Gabriel Tecaru-Fiindcă fotbalul l-a trădat, a ales Poliţia şi câinii

De la saxofon la mixer

Primul lucru pe care l-a făcut a fost să-şi caute un profesor de la care să înveţe tainele saxofonului. „Părinţii m-au susţinut şi mi-am luat un saxofon. Un an şi jumătate am exersat cu Virgil Popescu“, a adăugat tânărul. După acea perioadă, Ilie a început să înveţe prin studiu individual.

Povestea lui a început când avea 19 ani. „Am exersat pe instrumentele din cluburile în care mixam. N-am investit niciodată în tehnică, sunt pasionat mai mult de instrumentele muzicale“, spune DJ Ilie. A mixat în toate cluburile cunoscute din Iaşi.Ilie a inventat două genuri de petreceri non-profit, cu scopul promovării genurilor de muzică de care este atras şi care nu se bucură de atenţie mediatică.

A organizat petreceri experiment

„Eram un grup de oameni care frecventam aceleaşi locuri şi ne-a venit ideea organizării unei altfel de petreceri, în care să promovăm genuri alternative“, explică ieşeanul. Prima problemă întâmpinată de tânăr a fost găsirea unui loc. „Am vorbit cu patronul clubului Lady in Red şi i-a plăcut ideea mea. Am făcut o promovare «din gură în gur㻓, spune el.

Deşi a fost o petrecere experiment, Ilie a avut parte de un feedback pozitiv, care l-a îndemnat să continue. „A fost o seară mai mult decât memorabilă. Locul era mic şi s-a umplut imediat. Cu toate că nu erau mulţi oameni atraşi de lucrurile noi, am avut în public 150 de oameni“, susţine tânărul. După şase luni, Ilie a căutat un alt loc şi a început să organizeze mai serios petrecerile. „Am început să colaborez cu un prieten, Eugen Individ şi aşa s-a născut „Killyourboredom“, o petrecere ce mediatizează genuri precum nu-rave, dance-punk, indie electronic, synthpop, lo-fi, space-disco.“, explică muzicianul.

A făcut astfel de petreceri în Roman şi Piatra Neamţ, iar în paralel a organizat petreceri în aer liber. Al doilea tip de petrecere inventat este „Electronic Rockers Dance Party“. În cadrul acesteia, există şi o parte vizuală, asigurată de DJ Christu şi Dan Kraepelin. „Aceasta promovează genuri de muzică hibrid precum dance- punk, indie-electronic, new-rave, new disco şi space disco. Proiecţiile vizuale cu diferite forme geometrice transmit o stare specială pentru a intra în atmosfera petrecerii“, mai spune DJ Ilie.

Profil

Născut: 26 februarie 1986, Iaşi.
Studii: Este student în anul  II la Facultatea de Relaţii Internaţionale, Univ. „Al. I. Cuza“.
Familie: Are două surori.

Întrebări şi răspunsuri
Ai ascultători fideli, care vin la toate petrecerile tale?
Da, am persoane care vin constant la toate evenimentele pe care le organizez, încă de acum patru ani. Este vorba în special de studenţi din alte oraşe, care fac facultatea aici, în Iaşi.

Care este scopul petrecerilor pe care le organizezi?
Încerc să transmit un mesaj pozitiv, mă feresc de stereotipuri. Nu vreau ca lumea să vină la petrecere, să se distreze, apoi să doarmă şi să nu rămână cu nimic. Vreau ca oamenii să se simtă bine nu pentru că sunt la o petrecere, ci că sunt ei înşişi.

Ce-i place
Lui Iulian îi place să producă bună dispoziţie. „E minunat să-i vezi pe oameni fericiţi, întrebându-te când faci următoarea petrecere“. Adoră să cânte la instrumentele de suflat. „În afară de saxofon, acasă mai am o muzicuţă. E un instrument muzical interesant şi mi-aş dori să am suficientă răbdare să învăţ să cânt la el.“

Ce nu-i place
Tânărul mărturiseşte că nu-i plac amintirile. „Nu obişnuiesc să fac poze, nu-mi place să trăiesc în trecut. Eu trăiesc prezentul şi mă gândesc la viitor“. De asemenea, băiatul susţine că detestă competiţia. „Cred că aceasta este focarul tuturor relelor“.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite