După San Remo, gălăţeanca Maria Crăciun merge la Mamaia şi la Cerbul de Aur!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a reuşit să se claseze a treia şi să obţină premiul de popularitate la Festivalul Internaţional de Muzică de la San Remo, gălăţeanca Maria Crăciun a reuşit o nouă performanţă pentru palmaresul ei. La numai nouă ani, fetiţa a reuşit să se califice în acelaşi timp la finala concursului naţional „Mamaia Copiilor" şi la finala concursului internaţional „Cerbul de Aur".

Maria va merge la ambele concursuri cu aceeaşi piesă. „Este vorba despre o piesă în primă audiţie, cu un grad mare de dificultate. Stilul pe care-l va adopta Maria în această piesă se apropie uşor de unul clasic", spune Cătălina Lovin, mama fetiţei.

Muzica piesei cu care Maria va merge la „Mamaia Copiilor" şi la „Cerbul de Aur" poartă emnătura cunoscutului compozitor Nicolae Caragea, cel care dealtfel i-a compus fetiţei şi piesa cu care a participat la San Remo, în vreme ce versurile sunt semnate de regetatul poet Grigore Vieru.

„Mă bucur că am reuşit să mă calific din nou la Mamaia Copiilor şi mă bucur enorm pentru că am ajuns în premieră şi la Cerbul de Aur. Sper să urc pe podium la ambele competiţii", spune emoţionată fetiţa.

Maria Crăciun s-a născut în Galaţi, pe 12 februarie, 2000. De la vârsta de patru ani, ea a fost fascinată de muzica pop pentru copii.

Deşi are doar 10 ani, Maria are în vitrină două mari trofee internaţionale în materie de muzică uşoară şi alte 22 de participări la concursuri locale şi naţionale. Ultimul mare trofeu l-a obţinut la un festival internaţional în Belarus, la care au participat 19 ţări.

Festivalul „Mamaia Copiilor" se va desfăşura între 14 şi 17 iulie, iar „Cerbul de Aur" între 29 iulie şi 1 august, ultimul fiind organizat în premieră la Bucureşti.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite