Iaşi: Niciun vinovat pentru moartea băiatului cu „ficatul putred“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urma anchetei interne demarate la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria" în cazul lui Mădălin Săvescu, copilul de 8 ani din Dagâţa care a decedat sub ochii medicilor după 19 zile de spitalizare, s-a decis că doctorii nu au nicio vină pentru moartea băiatului.

Conducerea spitalului a decis că doctorii şi asistentele care s-au ocupat de cazul lui Mădălin Săvescu şi-au făcut treaba „ca la carte“.

„S-a concluzionat că acest caz a fost monitorizat cu cea mai mare atenţie, nu există niciun fel de problemă de ordin medical sau altfel de deficienţă de îngrijire. Au fost analizate 17 foi de observaţie şi s-a conchis că pacientul a fost tratat corespunzător", spune doctorul Maricel Burlacu, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Sfânta Maria" din Iaşi.

Iaşi: Moartea copilului cu „ficatul putred“, verificată de Poliţie

Copil de 8 ani mort sub ochii medicilor ieşeni. Avea „ficatul putred" şi a fost tratat pentru roşu în gât (FOTO)

Iaşi: Copil cu peritonită tratat de roşu în gât (VIDEO)

Conducerea unităţii medicale a decis anchetarea cazului după ce familia băiatului a susţinut că medicii l-au tratat superficial, punându-i iniţial diagnosticul de roşu în gât în loc de peritonită primitivă.

 Violeta Săvescu, mama băiatului, era nemulţumită şi de faptul că specialiştii i-au spus că Mădălin avea „ficatul putred" abia după ce acesta a murit. Femeia este hotărâtă să depună plângere la Colegiul Medicilor împotriva doctorilor care s-au ocupat de copilul ei şi care, spune ea, i-au dat nişte diagnostice false.

Rezultatul anchetei, susţine mama băiatului, este nedrept. „Şi de ce a murit băiatul meu dacă a fost tratat cum trebuie?! Ei mi l-au omorât, nimeni altcineva nu este vinovat decât asistentele şi doctoriţele", spune Violeta Săvescu.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite