Iaşi: Copil cu peritonită tratat de roşu în gât (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doctorii susţin însă că peritonita s-a declanşat mai târziu din cauză că băiatul suferă de o boală cronică, iar simptomele sunt diferite faţă de cele ale unui copil sănătos.

Violeta Săvescu din Dagâţa susţine că fiul ei Mădălin (8 ani) a fost tratat pentru o infecţie în gât, deşi avea peritonită primitivă. Boala i-a fost descoperită la două zile de la internare, datorită unei colege de salon.

„Doctoriţa Paula Popovici mi-a zis că are puroi în gât, l-a trimis la Boli Infecţioase şi la ORL, dar nu i-a găsit nimic. Ne-am întors, dar continua să vomite. O colegă de salon mi-a zis că trebuie să aibă apendicită. Am cerut ca Mădălin să fie din nou consultat. Avea peritonită primitivă. Chirurgul mi-a spus că, dacă mai stăteam puţin, îl pierdeam“, spune femeia.

MAMA COPILULUI POVESTEŞTE CHINUL PRIN CARE A TRECUT

Copil tratat la indicaţiile unei colege de salon

Violeta Săvescu, o ieşeancă din Dagâţa care a ajuns cu băiatul de 8 ani la Spitalul „Sf. Maria“, susţine că fiul ei a fost la un pas de moarte după ce medicul rezident care l-a consultat, Paula Popovici, l-a diagnosticat cu infecţie în gât şi nu cu peritonită primitivă, ceea ce s-a descoperit la o consultaţie mai atentă. Pentru că băiatul continua să verse şi să se simtă rău, o colegă de salon a sfătuit-o să mai ceară un control.

image

Soţii Ciprian şi Violeta Săvescu au fost invitaţi la discuţii în biroul managerului

Medicul care l-a văzut din nou a decis să-l bage de urgenţă în operaţie. „Medicul Paula Popovici i-a pus diagnosticul de infecţie în gât. M-a trimis la Boli Infecţioase şi la ORL. Nu avea decât puţin roşu în gât. Colega mea de salon mi-a zis să mai cer să se uite doctorii, poate are apendicită. Am rugat un nou control, iar doctorul Hanganu l-a diagnosticat cu peritonită primitivă. Seara l-a băgat în operaţie, iar dimineaţă mi-a zis că dacă mai stăteam puţin îl pierdeam“, povsteşte femeia.

Certată de medici pentru că a stat de vorbă cu presa


Medicii s-au arătat deranjaţi de faptul că mama a povestit presei chinul prin care a trecut. „M-au întrebat de ce am vorbit cu presa, iar doctorul Moraru mi-a spus că dacă ştia ce am de gând să fac nu mă mai primea în clinică“, spune mama băiatului. Doctorii susţin însă că nu au luat în calcul varianta unei peritonite pentru că Mădălin nu se plângea de durere de burtă.

„Copilul a venit febril şi acuza dureri în gât. Atât. Fără dureri la burtă. A fost foarte bine îngrijit. În prima zi când a venit nu acuza nicio durere. Părinţii spuneau că face febră. Nu avea niciun simptomă de peritonită. Avea abdomenul suplu, a fost consultat şi de alţi medici care erau de gardă“, spune medicul rezident Paula Popovici.

Medicii susţin chiar că această boală poate să apară în orice moment şi că este foarte greu de diagnosticat.

image

Managerul Valentin Munteanu consideră că procedurile medicale au fost corect efectuate

„Este un copil care are o afecţiune cronică, imunosupresat. Un abdomen acut nu-l diagnostichezi în momentul în care a venit. Este foarte greu de pus un asemenea diagnostic. A venit pe data de 7 iunie şi pe 9 a fost operat. Nu s-a întârziat deloc diagnosticul, s-au făcut o grămadă de consultaţii ca să se excludă alte diagnostice“, spune doctorul Valentin Munteanu, managerul Spitalului de Copii „Sfânta Maria“ din Iaşi.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite