Iaşi: Moartea copilului cu „ficatul putred“, verificată de Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălin Săvescu alături de mama sa în spitalul „Sf. Maria“ din Iaşi
Mădălin Săvescu alături de mama sa în spitalul „Sf. Maria“ din Iaşi

Cazul lui Mădălin Săvescu, copilul în vârstă de 8 ani din Dagâţa, care a decedat duminică la prânz la Spitalul de Pediatrie după 19 zile de internare, a ajuns în atenţia Poliţiei.

Asta după ce familia copilului a susţinut că medicii de la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria" l-au tratat superficial, punându-i iniţial diagnosticul de roşu în gât în loc de peritonită primitivă.

Violeta Săvescu, mama băiatului, este nemulţumită şi de faptul specialiştii i-au spus că Mădălin avea „ficatul putred" abia după ce acesta a murit.

În această dimineaţă, poliţiştii din comună s-au prezentat la uşa familiei îndurerate pentru a cere efectuarea unei necropsii. „Au venit să-i mai facă o autopsie pe motiv că cică nu-s siguri de ce au găsit la prima autopsie. Mi-au cerut biletele de ieşire din spital şi actele de deces", spune Violeta Săvescu.

Copil de 8 ani mort sub ochii medicilor ieşeni. Avea „ficatul putred" şi a fost tratat pentru roşu în gât (FOTO)

Iaşi: Copil cu peritonită tratat de roşu în gât (VIDEO)

Conducerea Institutului de Medicină Legală Iaşi susţine că se face o verificare suplimentară în acest caz pentru că li se aduc acuze medicilor. „Este un caz cu acuze de iresponsabilitate profesională. Trebuie să se facă o necropsie medico-legală care să stabilească cu exactitate despre ce este vorba. Cei de la Poliţie m-au contactat ca să mă întrebe ce să facă şi le-am sugerat că dacă tot e scandal să solicite necropsia. Poliţia nu a demarat o anchetă, sunt doar verificări", spune Vasile Astărăstoae, directorul IML Iaşi.

Violeta Săvescu este hotărâtă să depună plângere la Colegiul Medicilor împotriva medicilor care s-au ocupat de copilul ei şi care, spune ea, i-au dat nişet diagnostice false. „Trebuiau să-mi spună clar ce are băiatul meu. Ei mi-au zis că analizele sunt bune, rinichii nu au nimic, nici ficatul, nici inima. După ce moare aflu că avea ficatul putred", spune Violeta Săvescu. Mâine la ora 11.00, familia lui Mădălin îl va conduce pe acesta pe ultimul drum.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite