Iaşi: Mitropolia Moldovei s-a lansat pe piaţa bancară: oferă bani împrumut cu 6% dobândă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clericii şi mirenii pot apela la Casa de Ajutor Reciproc (CAR) înfiinţată de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei (MMB). Se pot împtrumuta doar creştin ortodocşii cu un venit stabil. Ei pot cere cel mult 5.000 de lei care trebuie returnaţi în maxim doi ani şi vor achita o dobândă de 6% pe an.

Ieşenii creştin ortodocşi care vor să se împrumute de la Casa de Ajutor Reciproc a Clericilor şi Mirenilor trebuie să vină cu doi giranţi de aceeşi crredinţă. Rata lunară nu trebuie să depăşească jumătate din pensie sau salariu. Taxa de înscriere la CAR este 35 de lei, iar cotizaţia lunară de 30 de lei.

Citeşte şi:

Imperiul Mitropoliei Moldovei

Mitropolia SRL ştie cum să bată criza

ÎPS Teofan, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, care a sfinţit sediul CAR zilele trecute, este primul membru al instituţiei de creditare. „Condiţiile de creditare sunt avantajoase. Fiecare membru va şti oricând situaţia depunerilor, situaţia împrumutului", a spus preotul Grigore Timoftescu, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Clericilor şi Mirenilor Iaşi.

Citeşte şi:

Mitropolia Moldovei îşi inaugurează şcoala particulară de la Iaşi în prezenţa ministrului Educaţiei (UPDATE) VIDEO

CAR va acorda credit pe 12 sau 24 de luni. Membrii pot beneficia de ajutoare de înmormântare după un an de la înscriere.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite