Mitropolia SRL ştie cum să bată criza

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Enoriaşii cărora le este jenă să meargă la mall pentru a-şi cumpăra tămâie sau icoane o pot face şi online. Mitropolia Moldovei şi Bucovinei pare să aibă unul dintre cele mai solide sisteme de marketing, cheia succesului unei afaceri, fie ea şi cu lucruri sfinte.

Mitropolia foloseşte metode moderne pentru a-şi vinde „marfa“. Cumpărătorul său ţintă, conform ultimului recensământ, reprezintă doar 86,7% din populaţia ţării. Fără concurenţă în regiune, aşadar, instituţia ştie cum să atragă şi enoriaşii care nu frecventează bisericile sau magazinele din mall şi de la Hala Centrală.

Cu un efort minim, oricine poate accesa site-urile magazin.mmb.ro şi maga-zinvirtual.trinitas.ro, unde coşul virtual aşteaptă cu nerăbdare să fie umplut. Bineînţeles, umplerea lui duce la golirea portofelului real.

Mai mult, deci mai ieftin

Înarmat cu un „shopping list“, un părinte atent la nevoile copilului va începe cu o carte de colorat cu sfinţi „la doar“ 6 lei. „Cartea de colorat icoane pentru copii este propusă într-un format generos, A4, şi într-o formă grafică deosebită, atractivă, ilustrând şi propunând spre ilustrare icoane ale praznicelor împărăteşti şi ale sărbătorilor mai importante din calendarul Bisericii Ortodoxe“, se menţionează în descrierea produsului.

Preţul mirului variază, în funcţie de volumul recipientului. O sticlă mare costă 4,5 lei, în timp ce una de două ori mai mică e 2,5. Tămâia, fie că este sau nu de import, costă 2 lei.

„Nu am cumpărat niciodată de pe site, nu ştiam că se poate. Dacă aş vrea ceva şi nu ar fi urgent, probabil că aş prefera să fac comandă decât să merg până la magazin“, a spus ieşeanul Mihai Anton.

Preţul unei candele, pe de altă parte, variază în funcţie de gusturi. Cei mai puţin pretenţioşi s-ar putea mulţumi cu una la 4 lei, pe când un client care nu vrea să folosească o candelă „oarecare“ poate plăti şi 290
de lei.

Preoţii plătesc mai scump

Pentru „avizaţii“ care au nevoie de un triptic argintat şi aurit ceva mai ieftin, Mitropolia are o ofertă de nerefuzat. O reducere de la 1.100 de lei la preţul psihologic de  1.034,99 lei. Iar transportul nu e o problemă, coletul va ajunge la destinaţie chiar mai uşor decât dacă ar fi achiziţionat din magazine.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite