Iaşi: Maternitatea "Cuza Vodă", preluată cu nazuri de Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şase spitale din Iaşi trec, de mâine, în administrarea Consiliului Judeţean. Printre acestea se află şi cele două maternităţi „Cuza Vodă" şi „Elena Doamna".

Decizia a fost luată astăzi de aleşii judeţeni, după numeroase discuţii în contradictoriu. 11 din cei 36 de consilieri au votat împotriva preluării de către administraţia judeţeană a celor şase unităţi medicale.

Citeşte şi:

Spitalele ieşene plimbate între edili şi ministerul Sănătăţii

Pacienţii înghesuiţi de la Spitalul de Recuperare Iaşi: „Ne vom interna post-mortem" (VIDEO)

Iaşi: Stoc de medicamente pe spinarea gravidelor

„Ministerul Sănătăţii îşi ia mâna de pe spitale şi le lasă cu dificultăţi fantastice. Vom ajunge să punem lacăt pe uşa acestor spitale", a afirmat Iulian Cozianu, unul dintre consilierii care a votat împotriva preluării spitalelor.

Şeful CJ, Constantin Simirad, a menţionat că va prelua spitalele â, dar nu va da niciun ban pentru cheltuielile acestor unităţi medicale. „Atât timp cât nu ni s-au dat şi resursele financiare nu vom avea de unde da bani pentru utilităţi. Cheltuielile vor fi suportate de Casa de Asigurări de Sănătate", a spus Simirad.

Certuri pe o delegaţie în Germania

Un alt proiect care a stârnit discuţii în plenul CJ de astăzi a fost cel legat de vizita lui Simirad între 17 şi 22 septembrie în landul german Sachsen-Anhalt. Consilierii s-au opus acestui proiect care viza semnarea unui acord de colaborare pentru că din delegaţie nu făceau parte şi trei consilieri, câte unul de la fiecare partid politic. „Consilierii au votat împotrivă pentru că nu am fost de acord ca trei dintre ei să meargă în delegaţie. Eu am fost tot timpul împotriva acestui turism politic", a spus Simirad.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite