Spitalele ieşene plimbate între edili şi ministerul Sănătăţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii Primăriei şi cei ai Consiliului Judeţean se gândesc de două ori înainte de a semna pentru primirea unităţilor medicale din Iaşi.

Opt spitale ar trebui să treacă în administrarea directă a autorităţilor locale şi a celor judeţene de la mijlocul săptămânii viitoare. Datoriile acestora depăşesc zece milioane de lei, iar edilii refuză să achite restanţele. Concret, CJ trebuie să preia de la ministerul Sănătăţii şase spitale, iar Primăria alte două unităţi.

Edilii nu vor spitale cu datorii

Oficialii judeţeni au anunţat că unităţilor medicale au de achitat către furnizori în jur de 17 milioane de lei, din care 6 ar trebui suportate de la buget. „Guvernul trebuie să-şi ia angajamentul pentru achitarea datoriilor, însă noi trebuie să găsim finanţare şi pentru ceea ce trebuie să dăm noi. O să analizăm proiectele în şedinţa de CJ de la sfârşitul acestei luni", a spus Constantin Simirad, preşedintele CJ.

Pe de altă parte, şefii Primăriei susţin că vor să fie siguri că ministerul Sănătăţii va acoperi datoriile Spitalelor de Recuperare şi „C.I. Parhon" . „La Recuperare erau datorii de 4 milioane de lei, din care 2,1 milioane până la 31 martie, perioadă pe care o acoperă Guvernul, restul revine Casei de Asigurări de Sănătate. Dacă nu există aceşti bani, vor trebui asiguraţi din fondurile Primăriei, ceea ce nu ştiu dacă ne permitem. La «Parhon» nu s-a finalizat analiza financiară", a afirmat viceprimarul Romeo Olteanu.

Citeşte şi:

Rezerve de lux la preţ de hotel de cinci stele

Pacienţii înghesuiţi de la Spitalul de Recuperare Iaşi: „Ne vom interna post-mortem" (VIDEO)

Mai mult, primarul Gheorghe Nichita a anunţat astăzi că nu va semna pentru preluarea unităţilor. „Nu semnez nici în ruptul capului. Dacă nu ne dau şi sursa de finanţare nu preluăm spitalele. Încearcă să ni le paseze cum au dat şi CET-ul în 2002 cu datorii“, a spus Nichita.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite