Rezerve de lux la preţ de hotel de cinci stele

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce pacienţii Spitalului Universitar plătesc 200 de euro pe zi, cât o cameră la Hilton, alte spitale oferă aceleaşi condiţii la preţuri de zece ori mai mici. Majoritatea spitalelor din Capitală au rezerve speciale în care bolnavii beneficiază de condiţii hoteliere. Camerele sunt dotate cu televizor, frigider, băi proprii, aer condiţionat, internet şi telefon dar fără ca actul medcical să fie altul decât dacă ar fi inte

Pacienţii cu dare de mână care doresc să stea departe de ceilalţi bolnavi şi de tumultul saloanelor aglomerate cât timp sunt internaţi au posibilitatea să închirieze în regim hotelier o cameră sau chiar un apartament într-unul dintre spitalele Capitalei. Preţurile unor astfel de saloane variază între 10 euro şi 200 de euro pe zi.

Cele mai ieftine rezerve, la Spitalul "Sfinţii Constantin şi Elena"

Cele mai ieftine rezerve sunt la Spitalul „Sfinţii Constantin şi Elena” din zona Piaţa Muncii. Aici sunt camere de 1, 2 şi 3 paturi. Un pacient plăteşte pentru şederea într-o cameră cu trei paturi între 10 şi 15 lei pe zi, într-o cameră cu două paturi, 25-30 de lei pe zi, iar camera cu un pat costă între 50 şi 75 de lei zilnic.

„Bolnavii care plătesc pentru rezerve cu un singur pat beneficiază de mai multă intimitate. Pe deasupra, spitalul le oferă încă două mese pe zi, în afara celor trei mese pe care le primesc ceilalţi pacienţi”, a spus dr. Dan Blendea, şeful de lucrări al spitalului.

La Spitalul Colentina sunt 20 de rezerve, cele cu un pat costă 125 de lei, iar cele cu două - 100 de lei pentru fiecare pacient.

Pacienţii înstăriţi refuză să stea internaţi dacă nu au condiţii de hotel

La polul opus se află Spitalul Universitar de Urgenţă, unde se află cele mai scumpe rezerve. Aici un pacient plăteşte între 100 şi 150 de euro zilnic într-o rezervă cu două paturi şi 150 de euro pentru un salon cu un pat. În spital există şi o rezervă-garsonieră, dotată cu bucătărie, care costă 200 de euro pentru 24 de ore.

Cu excepţia garsonierei, celelalte camere au aceleaşi dotări ca şi camere din Spitalul „Sfinţii Constantin şi Elena”, respectiv camere de băi proprii, frigider, televizor, internet, aer condiţionat şi mobilier de dormitor. Închirierea unei rezerve nu include şi alte servicii medicale decât cele care se fac în mod normal pentru afecţiunea respectivă. „Preţurile sunt poate mai mari, dar au fost decise de fosta conducere a spitalului care bănuiesc că a dorit să-şi scoată investiţia. Sunt foarte mulţi oameni de afaceri sau vedete care refuză să stea internaţi dacă nu au condiţii de hotel”, a spus dr. Bogdan Popescu, purtătorul de cuvânt al SUUB.

Pacienţii spun că este normal să coste mai mult o rezervă la SUUB pentru că în acestă instituţie se află şi cei mai buni specialişti din ţară. „Cred că te refaci mai repede dacă ai linişte, aşa că merită să dai atâţia bani. Pe deasupra, în acest spital au grijă de tine cei mai buni medici”, a spus una dintre paciente.

Rezervele clinicilor private costă cel mult 100 de euro pe zi

Şi la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” există saloane speciale, numai de două paturi, care costă 75 de euro zilnic pentru un pacient. La Spitalul de Copii „Marie Curie” există de asemenea rezerve care pot fi închirate cu 70 de euro pe zi, iar la Spitalul Clinic Filantropia o rezervă costă în jur de 80 de euro pe zi.

Unele spitale şi-au făcut propriile rezerve, altele au închiriat spaţii unor clinici private care au amenajat aici saloane de lux. Astfel, la Spitalul Floreasca sunt 12 rezerve a câte un pat, televizor, internet wireless, duş propriu, aer condiţionat şi frigider care are aparţin unor clinici private. O cameră costă între 75 şi 100 de euro la 24 de ore. Şi în Spitalul Clinic de Urgenţă “Sfântul Ioan” sunt rezerve ale unor clinici private care costă în jur de 100 de euro.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite