Iaşi: Luptă pentru viaţă din scaunul cu rotile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Luchici (25 de ani) este paralizat de la gât în jos. Un salt în apa prea mică din Deltă i-a furat mobilitatea când avea 22 de ani.

NU RATA:

Şoferul ucigaş de la Zărneşti a dormit o noapte în pădure

Trei motociclişti s-au zdrobit de un taxi ce le-a tăiat calea / FOTO

Mort sau în scaun cu rotile – „verdictul“ pentru unul dintre motocicliştii spulberaţi de taxi

 Viaţa l-a încercat din greu pe Alex când avea doar 22 de ani. Pe 18 august 2006, tânărul se afla împreună cu prietenii la Festivalul de Film „Anonimul“, în Deltă. Căldura de vară l-a îndemnat să sară în apă pentru a se răcori. Un salt în cap în apa prea mică i-a anulat instantaneu mobilitatea şi sensibilitatea de la gât în jos.

Operat în Germania şi China


După trei zile de spitalizare, medicii l-au diagnosticat cu traumatism vertebro-medular. Avea să nu-şi mai poată folosi mâinile şi nici să nu mai poată merge. O lovitură grea, dar care nu l-a descurajat pe tânărul pasionat încă din clasele primare de studierea păsărilor şi de excursiile în natură. „Nu stăteam pe loc. În fiecare sfârşit de săptămână plecam la munte cu prietenii“, povesteşte Alex. Ultima excursie pe care a făt-o în acel an a fost în Delta Dunării. Atunci şi-a pierdut mobilitatea.


După accident, Alex a început o luptă dură cu toate complicaţiile care au apărut de la operaţie şi cu neîncrederea doctorilor că mai are vreo şansă de recuperare. La un an de la accident, tânărul s-a operat în Germania. „După operaţie a fost prima dată când am putut sta două ore în şezut“, dezvăluie Alex. A urmat apoi recuperarea la un centru din Germania, unde a învăţat cum să se descurce, chiar dacă este ţintuit într-un scaun cu rotile. Apoi, a fost în China pentru un implant cu celule stem. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite