Maidanezii din Iaşi rămân pe străzi, în timp ce lucrările la padocul din Tomeşti bat pasul pe loc

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Demarată de doi ani, investiţia de la periferia oraşului este departe de a fi gata. Şefii din Primărie speră să termine anul acesta lucrările la primele 500 de cuşti pentru a da în funcţiune spaţiul.

Iaşi: "Spor" pe bani publici: lucrările la noul padoc începute pe un alt teren

Autorităţile locale sunt de părere că finalizarea lucrărilor de la padoc va curăţa străzile de miile de patrupede care populează oraşul.

„Estimăm că pe străzile oraşului mai sunt 4.000 de câini comunitari. Astfel că problema maidanezilor va fi rezolvată la Iaşi când se va da în funcţiune padocul care are exact 4.000 de locuri“, a spus Ion Apostol, directorul Salubris. Cu toate acestea, finalizarea investiţiei este amânată din lipsa fondurilor, în timp ce câinii vagabonzi se înmulţesc în ciuda acţiunilor de sterilizare ale autorităţilor şi ale asociaţiilor pentru protecţia animalelor. 

La Iaşi: "Câinii comunitari care trec prin padoc se întorc în stradă"

„Nu vom termina anul acesta pentru că nu avem în buget suma necesară pentru a finaliza contractul. Am executat lucrări de 500.000 de lei până acum, iar în bugetul de anul acesta am prins suma de 900.000 de lei“, a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei.

Iaşi: Edilii încep lucrările la noul padoc în prag de iarnă

Stângăcii la începerea lucrărilor

Investiţia din bugetul propriu al municipalităţii a dat greş chiar de la început. În toamna anului 2009, firma Iasicon a săpat şanţurile pentru fundaţia construcţiei pe un amplasament greşit şi a intrat pe proprietăţile private ale sătenilor din Tomeşti.

Iaşi: Padoc pentru buruieni, străzi pentru maidanezi

Mai mult, contractul în valoare de 4 milioane de lei stipula ca lucrările să fie executate în patru luni, adică de acum un an.

Până la sfârşitul lui 2011, edilii îşi propun să facă 500 de cuşti. „Până acum am confecţionat cadrele metalice de la cuşti. Vom funcţiona în paralel şi cu padocul de la Miroslava care are 300 de locuri şi cu cel de la Tomeşti“, a mai spus Mihai Chirica.

Adăpostul pentru câinii comunitari va avea un centru medical şi un cimitir.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite