Iaşi: Padoc pentru buruieni, străzi pentru maidanezi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările la viitorul adăpost din Tomeşti au fost abandonate „din faşă“. În acest timp, oamenii se plâng că haitele de câini comunitari îi terorizează

Citeşte şi: La Iaşi: "Câinii comunitari care trec prin padoc se întorc în stradă"

La fiecare zece metri, pe trotuarele din cartierul Alexandru cel Bun te împiedici de câte un patruped fără stăpân. Unii maidanezi, mai docili, i-au convins pe vânzătorii de la tonete să-i „adopte“ cât timp sunt la muncă.

În rest, câinii îşi fac veacul printre blocuri, în parcări şi parcuri.  „Lângă blocul meu, dimineaţa şi seara se strâng zeci de câini fără stăpân. Au venit o dată hingherii, i-au luat, dar au apărut la loc“, a spus un locatar din Alexandru. Ieşeanul Dumitru Chirilă, care locuieşte în aceeaşi zonă, povesteşte că maidanezii au pus stăpânire pe locurile de joacă dintre blocuri.

„În spatele blocului T2, se adună câinii pe care i-am văzut că fug după copiii care se duc să se joace în parc. Vă daţi seama ce nenorocire s-ar întâmpla dacă un câine din acela ar apuca să muşte picioruşul unui micuţ“, a spus bărbatul. În momentul de faţă, pe locul unde ar trebui ridicat noul padoc de la Tomeşti şi-au făcut loc buruienile.

Au curăţat doar terenul
„Până acum s-a lucrat la curăţarea terenului şi s-a început fundaţia. Sperăm ca până la finalul anului să realizăm prima parte din padoc“, a spus Mihai Chirica, directorul tehnic al Primăriei Iaşi.

Lucrările la noul adăpost pentru animale ar fi trebuit demarate încă de anul trecut. Din cauza unor probleme cu terenul, care nu aparţinea Primăriei Iaşi, proiectul s-a blocat câteva luni. Noul padoc  ar trebui să aibă 4.000 de locuri pentru câini, pisici şi animale mari. Contractul a fost câştigat anul trecut de firma Iasicon, termenul de execuţie a fost de trei luni, iar garanţia oferită era de 180 de luni. Societatea Iasicon, în asociere cu Hugeconstruct, a solicitat 3,2 milioane de lei, fără TVA, pentru execuţie. Cu toate acestea, lucrările nu vor fi terminate în acest an, deoarece în bugetul pe 2010 al municipalităţii este repartizat doar un milion de lei pentru această investiţie.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite