Iaşi: "Spor" pe bani publici: lucrările la noul padoc începute pe un alt teren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iaşi: "Spor" pe bani publici: lucrările la noul padoc începute pe un alt teren
Iaşi: "Spor" pe bani publici: lucrările la noul padoc începute pe un alt teren

Firma care a obţinut contractul de execuţie a adăpostului a început lucrările în urmă cu o lună pe un amplasament greşit

Citeşte şi:

Lucrările la noul padoc care trebuia construit la Tomeşti au început cu stângul. La mijlocul acestui an, Primăria Iaşi a atribuit contractul de lucrări pentru viitorul adăpost firmei Iasicon, care a depus cea mai bună ofertă financiară de 3,2 milioane de lei, fără TVA.

În urmă cu câteva săptămâni, au început lucrările pe un amplasament indicat de municipalitate în apropierea gropii de gunoi de la Tomeşti, dar după două zile localnicii au început să protesteze pentru că săpăturile au intrat pe mai multe proprietăţi private. 

„Construcţia noului padoc a început cu un amplasament greşit. Şanţurile au fost săpate pe un teren proprietate privată. Nu se ştie a cui este vina, vom face o verificare pentru a găsi vinovatul”, a spus viceprimarul Gabriel Grigore. Acesta a menţionat că lucrările sunt întârziate cu câteva săptămâni. Mai mult, primii 1.000 de câini care trebuiau să fie mutaţi în noul padoc în noiembrie nu vor ajunge la Tomeşti în acest an, deoarece muncitorii firmei Iasicon nu au mai ajuns pe teren de la marcarea terenului în urmă cu o lună.

Viitorul padoc va avea 4.000 de locuri, termenul de execuţie a lucrării propus de Iasicon a fost de patru luni, iar garanţia investiţiei a fost de 180 de luni. Reprezentanţii societăţii Iasicon susţin că amplasamentul l-au primit de la Primărie şi că nu ar fi vina lor. „Nu ştiu cine a greşit. Noi am primit un amplasament dat de Primărie. Întrebaţi la ei ce s-a întâmplat”, a precizat Titel Sinescu, directorul Iasicon.

Autorităţile locale din Tomeşti susţin că pe amplasamentul pe care au demarat lucrările acolo erau titluri de proprietate emise pentru două persoane şi că proiectantul ar fi greşit amplasamentul. „Iaşiul avea teren lângă groapa de gunoi, iar în locul în care au început construcţia padocului sunt emise titluri de proprietate”, a spus Ştefan Timofte, primarul comunei Tomeşti.

Află mâine ce susţin proprietarii de teren din zona padocului    

image
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite